Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2007: Ajax, Espanyol, Shakhtar Donetsk, Liverpool FC in Brucon Talents Cup 2007 (23 april 2007)

Ajax ontmoet op zaterdag 4 augustus Liverpool tijdens de 6e Brucon Talents Cup. Organisator Ed Kuijper van kupa heeft naast Ajax en Liverpool ook Espanyol en Shaktar Donetsk weten te contracteren. Brucon Talents Cup is het enige Europese toernooi voor profvoetballers onder de 21, die op het punt staan door te breken naar de eerste elftallen. Het internationale toernooi vindt op donderdag 2 augustus en zaterdag 4 augustus plaats op het Wateringcomplex van Fortuna Wormerveer.

kupa, de Zaanse voetbalorganisatie die ‘gespitst is op de voetbalhelden van morgen’, is blij met het aantrekken van internationaal interessante clubs, vertelt Ed Kuijper. “Dat Jong Ajax, Jong Liverpool, Jong Espanyol en Jong Shaktar Donetz naar Wormerveer willen komen, is mogelijk doordat kupa alle teams een volledig verzorgd trainingskamp aanbiedt.” Voor de trainers geldt ook dat er bij een dergelijk toernooi sprake moet zijn van aansprekende tegenstanders. Aron Winter, coach van Jong Ajax, is tevreden. “Het is dit jaar een mooi bezet toernooi, waar we nu al voor de derde keer aan meedoen. Het is een geweldig affiche met aansprekende clubs en daar zijn we heel blij mee. Dat wilden we graag, omdat je je dan kunt meten met minimaal gelijkwaardige ploegen uit andere landen.”

Voor Ajax was het een voorwaarde voor deelname dat er sterke internationale clubs gevonden werden om tegen te spelen. “Voor ons is van belang dat je een mooi toernooi kunt spelen met aansprekende tegenstanders”, legt technisch directeur Martin van Geel uit. “Het zijn allemaal goede clubs, waar we naar uit kijken.” Winter vult aan dat het “voor de spelers van Jong Ajax een graadmeter is om te kijken waar ze staan. Je kunt je meten met ploegen uit andere landen. Ter voorbereiding op het seizoen zoek je toch altijd een goede tegenstander, dan is dit een mooi toernooi.”

De voorbereidingstijd is ieder jaar weer kort en met het EK onder 21 dit jaar in ons land kan het dit jaar wel eens extra kort zijn voor sommige deelnemers aan het toernooi. Naar de komst van Shaktar Donetsk wordt nu al uitgekeken, omdat de Oekraïne vorig jaar in de finale stond van het EK onder 21. Ze verloren overigens in de finale van het Oranje van Foppe de Haan. Bij de Engelsen is Jordy Brouwer de blikvanger, de jonge talentvolle spits die eind vorig jaar de overstap van de A1 van Ajax maakte naar Jong Liverpool. Pikant detail: Ajax speelt op zaterdag 4 augustus tegen Jong Liverpool. “Het maakt me niet uit tegen wie we spelen”, zegt Aron Winter. “Liverpool is een mooie ploeg en Espanyol ook; die Spanjaarden zijn mooie tegenstanders. Maar ook Shaktar Donetsk is een beduchte tegenstander. Ik kijk er naar uit en verwacht een mooi toernooi!”

Op maandag 30 juli speelt Jong Ajax een demonstratiewedstrijd tegen het 1e elftal van FC Volendam. Ook deze wedstrijd vindt plaats op het Wateringcomplex in Wormerveer. Voor informatie over de kaartverkoop: www.talentscup.nl. Intersport Megastore Hink en kupa organiseren op zaterdag 4 augustus 2007 tijdens de 6e Brucon Talents Cup, het 1e Noord-Hollands Kampioenschap ‘Balletje Hooghouden’. Alle jongens en meisjes uit Noord-Holland tussen de 9 en 16 jaar kunnen meedoen. Er wordt gestreden in 2 categorieën: 9 t/m 12 jaar en 13 t/m 16 jaar.

De deelnemers aan Brucon Talents Cup 2007
FC Shakhtar Donetsk, opgericht in 1936, Oekraïne
Shakhtar is met Dynamo Kiev de sterkste club van de Oekraïne en heeft één van de beste trainingscomplexen ter wereld. Met 3000 jeugdspelers en een zeer vermogende en ambitieuze voorzitter is het de bedoeling dat Shakhtar op niet al te lange termijn de Europese top gaat bestormen. Dit seizoen werd Shakhtar derde in de poule in de Champions League waarna de club in de UEFA Cup onlangs werd uitgeschakeld door bekerhouder Sevilla. Aan het hoofd van de sterke jeugdacademie staat Henk van Stee, die o.a. hoofdtrainer bij AZ was en Hoofd Opleidingen bij Feyenoord.

RCD Espanyol Barcelona, opgericht in 1900, Spanje
Espanyol staat vaak in de schaduw van de grote broer uit de stad, FC Barcelona. Toch kent Espanyol een rijke historie die begon in 1900. De club was de eerste in Spanje die werd opgericht door Spanjaarden. Verder is de club in Spanje beroemd vanwege het opleiden van talenten. Op dit moment staat de club in de halve finale van de UEFA Cup. Vorig jaar won de club de Copa del Rey, de Spaanse beker. Espanyol zal met een zeer sterk team naar Wormerveer komen met wellicht de nieuwe Ivan de la Pena, Pichi Alonso of Juanfran.

Liverpool FC, opgericht in 1892, Engeland
Liverpool is één van de grootste clubs ter wereld met een historie om U tegen te zeggen: 18x Engels kampioen, 7x FA Cup winnaar, 7x League Cup winnaar, 3x de UEFA Cup en maar liefst 5x de Europa Cup 1/Champions League. kupa is er trots op dat een dergelijke club in Wormerveer zal verschijnen met de grootste talenten van de club. Natuurlijk staat Liverpool ook bekend om zijn jeugdopleiding. Wat te denken van Robbie Fowler, Michael Owen en Steven Gerrard, allemaal spelers uit de eigen kweek. Liverpool speelt nog mee in de Champions League van dit jaar en schakelde onlangs PSV uit.

AFC Ajax, opgericht in 1900, Nederland
Voor het derde opeenvolgende jaar zal Ajax uit Amsterdam deelnemen aan de Brucon Talents Cup. Ajax is wereldwijd de bekendste club van Nederland. Ajax is beroemd om haar jeugdopleiding. Nergens stromen zoveel eigen talenten door naar het eerste elftal. Spelers van nu als Van der Vaart, Sneijder, Babel en Heijtinga zijn allemaal groot geworden via de eigen opleiding. Ajax kent natuurlijk ook een imposante historie waarin o.a. 2x de Wereld Cup, 4x de Europa Cup 1, de Europa Cup 2 en de UEFA Cup werden gewonnen. Bovendien werd geen club in Nederland zo vaak kampioen al Ajax, maar liefst 29 keer. Het affiche op zaterdag 4 augustus mag er dan ook zijn: Ajax – Liverpool FC.


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Deze informatie wordt u toegezonden door Highlow Communications.
Voor interviews en organisatie: Ed Kuijper, 06 - 533 77 469, ed.kuijper@kupa.nl.
Voor overige zaken: Jacques Happe, Highlow Communications, 06 – 55 111 975.

  

 

 

 


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats