Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2007: Volendam wint met 1-0 van Jong Ajax (30 juli 2007)

Maandagavond oefenden Jong Ajax en FC Volendam tegen elkaar. In een spannende wedstrijd werd het in de laatste minuten door een kopbal van Jack Tuyp uit een corner 1-0 voor de eerste divisionisten van FC Volendam. Donderdag begint de Brucon Talents Cup om 17.00 uur met de wedstrijd tussen Liverpool en Shakhtar Donetsk, gevolgd om 19.00 uur met de partij tussen Espanyol en Jong Ajax. Er wordt gespeeld op het terrein van Fortuna Wormerveer.

Stanley Menzo had zijn spelers op scherp gezet tegen Jong Ajax. Eerder in de voorbereiding verloor de eerste divisieclub van VVV Venlo en Sparta Rotterdam. FC Volendam was dan ook gebrand op een overwinning. Jong Ajax had alleen nog maar geoefend tegen twee amateurclubs en beide potjes ruim gewonnen. De beloftes keken uit naar echte tegenstand. Die kregen ze, want de Volendammers wilden geen gezichtsverlies lijden en gaven goed partij. De wedstrijd ging gelijk op, hoewel de Ajacieden in de eerste helft iets meer veldoverwicht hadden. Na rust was het spel meer voor de IJsselmeerclub. Mede daardoor verdiende de wedstrijd uiteindelijk geen overwinnaar en was het aan een overtalsituatie te danken (een speler viel geblesseerd uit terwijl er geen wissels meer waren), dat Volendam gebruik van een man minder in de verdediging bij een hoekschop.

Menzo stelde niet al te veel belang in de overwinning. “Over twee weken gaat het pas echt beginnen. Dat is belangrijk. Dit is wel een goede graadmeter hoe ver je staat. Je probeert wat op te bouwen en stappen te maken. Ik ben wel tevreden, want het voetbal dat wij willen komt er langzaam aan.” De coach van Jong Ajax Adrie Koster was ondanks het verlies niet ontevreden. “Ik vond dat we het met name in de eerste helft niet verkeerd deden. We hebben een aantal mogelijkheden gecreëerd, alleen ontbreekt dan de scherpte nog. Vergeet niet, Volendam is al lang bezig in de voorbereiding, wij pas twee weken. Op zich moet je de mogelijkheden die je krijgt wel afmaken, vind ik. In de tweede helft dan kost het bij ons teveel kracht en dat zie je dan ook. Ik vond het jammer dat we met tien man verder moesten op een gegeven moment, waardoor in de slotfase nog de 1-0 viel voor Volendam. Op zich kun je niet ontevreden zijn met zo’n wedstrijd.”

Donderdagavond speelt Jong Ajax haar eerste officiële wedstrijd in het kader van de Brucon Talents Cup. Om 19.00 uur spelen de Amsterdamse beloftes tegen Espanyol. “We weten alleen dat het leeftijdsgenoten zijn en voor de rest zien we wel hoe zij spelen”, kijkt Koster vooruit op de wedstrijd tegen de Spanjaarden uit Barcelona. Technisch directeur Martin van Geel vindt een toernooi als de Talents Cup van groot belang in het opleidingstraject van de Ajaxjeugd. “Het is een prima toernooi, waar een trainingskamp aan vastgekoppeld is end at is voor die jonge gasten een prima moment om met elkaar naar het nieuwe seizoen toe te leven en veel te trainen met elkaar. Als je dan tegen Jong Espanyol en Jong Liverpool kan spelen, dat zijn prima wedstrijden in de voorbereiding. Het is een prima moment om naar de nieuwe competitie toe te leven.”

Programma Brucon Talents Cup 2007
Donderdag 2 augustus (locatie het Wateringcomplex van Fortuna Wormerveer)
17.00 uur Jong Liverpool FC – Jong Shakhtar Donetsk
19.00 uur Jong RCD Espanyol – Jong AFC Ajax

Zaterdag 4 augustus (locatie het Wateringcomplex van Fortuna Wormerveer)
11.00 uur Nederlands Kampioenschap Balletje Hooghouden**
14.00 uur De droom van elk voetballertje (meet & greet met Jong Ajax)**
14.00 uur Jong Shakhtar Donetsk – Jong RCD Espanyol
16.00 uur Jong AFC Ajax – Jong Liverpool FC
18.00 uur Oud-AZ*** – Zaanse Legends
** in samenwerking met Intersport Megastore Hink en www.voetbaltalent.nl
*** o.a. Jerrel Hasselbainck, Barry van Galen, John Bosman, Michael Buskermolen, Ruud Heus, Piet Keur, Max Huiberts en José Fortes


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Deze informatie wordt u toegezonden door Highlow Communications.
Voor interviews en organisatie: Ed Kuijper, 06 - 533 77 469, ed.kuijper@kupa.nl.
Voor overige zaken: Jacques Happe, Highlow Communications.

  

 

 

 


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats