Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2007: Ajax en Liverpool in finale Talents Cup (2 augustus 2007)

Donderdagavond hebben Jong Ajax en Jong Liverpool tijdens de 6e Brucon Talents Cup van respectievelijk Jong Espanyol (2-1) en Jong Shakhtar Donetsk (1-0) gewonnen. De bezoekers van de Talents Cup zagen twee totaal verschillende, maar wel spannende wedstrijden. De strijd tussen Liverpool en Shakhtar Donetsk was fysiek fel en agressief, terwijl Espanyol en Ajax technisch een mooie pot op de mat legden.

Liverpool en Shakhtar Donetsk leverden een verbeten strijd, die behoorlijk gelijk op ging. Er werden fysieke duels uitgevochten die soms uitmondden in overtredingen, waarvoor de scheidsrechter meerdere malen een gele kaart trok en zelfs eenmaal rood voor een Oekraïner. Zelfs met een man meer wisten de Engelsen dat niet om te zetten in doelpunten. Voormalig Ajacied Jordi Brouwer scoorde tien minuten voor tijd, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Onterecht. Pas in de zevende (!) minuut van de blessuretijd kwamen de Liverputlians dan eindelijk op 1-0 door een kopbal van Jack Hobbs. Trainer Gary Ablett was er blij mee. “Ik genoot van de wedstrijd en ik denk dat we in deze fase van de voorbereiding heel erg goed hebben gespeeld. Shakhtar speelde erg solide en gaf goed partij. Wij speelden met de juiste instelling; we waren fel en agressief. Als je de kansen die je krijgt niet benut, dan kun je ook niet winnen. Hun keeper redde fantastisch op een inzet van Jordi Brouwer. Jammer alleen dat de scheidsrechter even later een doelpunt afkeurde. Gelukkig liet hij heel lang doorspelen, zodat we toch nog de overwinning pakten. Als ik naar het totaal kijk, dan ben ik heel tevreden en hebben we terecht gewonnen.”

Nickolay Fedorenko, coach van Shakhtar Donetsk, was het daar niet mee eens. De arbiter had zijn ploeg benadeeld met de vele gele kaarten en die ene rode, maar het mocht uiteindelijk de pret niet drukken, want het toernooi op zich was fantastisch. “We zijn heel blij dat we samen met Ajax op dit toernooi in Nederland mogen zijn en tegen Liverpool en Espanyol kunnen spelen. De wedstrijd had alles in zich, spanning, goede agressie en strijd, maar helaas heeft de scheidsrechter teveel een stempel gedrukt op de schoonheid van de wedstrijd en uiteindelijk het resultaat. We kwamen hier om te voetballen en niet om te leiden onder dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Het is een mooi toernooi, we verloren helaas, maar verliezen van een vooringenomen scheidsrechter kan ik niet verkroppen. We hebben nog een wedstrijd tegen Espanyol in het vooruitzicht en we gaan daar weer een mooie strijd van maken en hopen dan via onze goals wat recht te zetten.” Zaterdag speelt Shakhtar Donetsk om 14.00 uur tegen Espanyol.

De tweede wedstrijd van het toernooi tussen Espanyol en Ajax was van een geheel andere orde. Twee voetballende elftallen, technisch begaafd en met een enorme wil om er een mooie pot van te maken. De ploeg uit Barcelona had het eerste kwartier Ajax in de tang. Ze speelden goed, solide en de beloftes uit Amsterdam wisten in die fase nog niet goed wat ze met de Spanjaarden aan moesten. Een fout in de verdediging leverde een doelpunt van Xavi Garcia op en daarmee een 1-0 achterstand. Maar waar Ajax een fout afgestraft zag met een treffer, gebeurde dat kort achter elkaar vlak voor rust aan de andere kant van het veld. Tot tweemaal toe liet de Spaanse keeper Isaac zich verschalken door de Amsterdammers. Eerst was het Stanton Lewis die raak schoot en een minuut later verzorgde Jeffrey Sarpong fraai voorbereidend werk door Lewis diep het strafschopgebied in te sturen. Vanaf de achterlijn legde de Zuid-Afrikaan op de inlopende Siem de Jong terug, die de bal heel fraai in één keer op zijn slof onder de keeper door het doel in schoot. Met een 2-1 voorsprong werd gerust. In de tweede helft domineerde Ajax de wedstrijd, maar gingen beide ploegen nog altijd op zoek naar een treffer. De wedstrijd was daardoor zeer attractief en continu heel spannend.

Beide coaches waren na afloop tevreden met de wedstrijd. Coach Rubi vertelde dat Espanyol op zoek bleef naar de gelijkmaker. “Ajax had maar twee kansen en scoorde twee keer. Maar ze zaten defensief ook goed in elkaar en ze speelden goed pressie voetbal. Het was een leuke wedstrijd, maar ik denk dat we te weinig hebben gekregen. We waren beter dan slechts één doelpunt. We hadden veel balbezit in de tweede helft, maar weinig kansen. Maar de ervaring van dit toernooi telt ook voor onze jongens. Ze leren veel van tegenstanders als Liverpool en Ajax. Zaterdag spelen we nog tegen Shakhtar Donetsk en dan gaan we er weer voor.”

Ajax-coach Adrie Koster zag een strijdbaar Ajax. Tegen het eerste van Volendam werd maandagavond nog wat ongelukkig verloren, maar nu speelden zijn pupillen een stuk beter. “We speelden nu erg goed tegen een eigenlijk betere tegenstander. We maakten een paar foutjes en dat leverde meteen twee gevaarlijke situaties en een doelpunt. Dan zijn we te gretig en worden te gemakkelijk uitgespeeld. Maar ik denk dat we goed terugkwamen. We hebben de 2-1 goed vastgehouden en we hadden nog wel wat mogelijkheden om het uit te spelen. In de eindfase sloeg de vermoeidheid toe en leden dan onnodig balverlies, doordat we het te mooi wilden en het eigenlijk gewoon simpel moesten houden. Al met al was het een goede oefenpot. Ik ben blij met de manier waarop we gespeeld hebben. Het enthousiasme en de beleving waren goed en dat is belangrijk.”

Door de overwinningen van Liverpool en Ajax, wordt de wedstrijd tussen beide ploegen tegelijkertijd ook de eindstrijd om de Brucon Talents Cup. De finale begint om 16.00 uur op het Wateringcomplex van Fortuna Wormerveer. Voormalig Ajacied Jordi Brouwer zal dan in de basis staan tegen zijn oud-ploeggenoten, zo heeft coach Ablett verzekerd. Een wedstrijd waar Brouwer zich enorm op verheugt. “Ik heb er naar uitgekeken om tegen mijn oude teammaatjes te mogen spelen. Dat is altijd leuk.” Hoewel zijn vrienden bij Ajax over de uitslag een andere mening zijn toegedaan, hoopt Jordi dat Liverpool met de Cup naar huis zal gaan. “Ik kijk er absoluut naar uit. Het wordt een gelijkopgaande wedstrijd, die wij uiteindelijk winnen!”

Programma Brucon Talents Cup 2007
Zaterdag 4 augustus (locatie het Wateringcomplex van Fortuna Wormerveer)
11.00 uur Nederlands Kampioenschap Balletje Hooghouden**
14.00 uur De droom van elk voetballertje (meet & greet met Jong Ajax)**
14.00 uur Jong Shakhtar Donetsk – Jong RCD Espanyol
16.00 uur Jong AFC Ajax – Jong Liverpool FC
18.00 uur Oud-AZ*** – Zaanse Legends
** in samenwerking met Intersport Megastore Hink en www.voetbaltalent.nl
*** o.a. Jerrel Hasselbainck, Barry van Galen, John Bosman, Michael Buskermolen, Ruud Heus, Piet Keur, Max Huiberts en José Fortes


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Deze informatie wordt u toegezonden door Highlow Communications.
Voor interviews en organisatie: Ed Kuijper, 06 - 533 77 469, ed.kuijper@kupa.nl.
Voor overige zaken: Jacques Happe, Highlow Communications.

  

 

 

 


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats