Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2009: Laat je hart spreken voor gehandicapte kinderen (1 december 2010)

Amsterdam, 1 december 2009 -- In de voetbalwereld kunnen emoties heel hoog oplopen. De agressie neemt soms zonder reden de overhand, maar “zodra er daadwerkelijk ellende op menselijk gebied ontstaat, sluiten de rijen zich en toont men medelijden, begrip en compassie”, zegt Peter van de Rijt, columnist en voetbaltrainer naar aanleiding van de door brand verwoestte opslag van sportclub Only Friends. “Only Friends laat kinderen met een handicap sporten, maar is door de brand van alle sportkleding en attributen beroofd. Ik doe een publiekelijke oproep aan alle sportliefhebbers in Amsterdam en die van Ajax in het bijzonder, om deze kinderen te helpen!”

Vorige week donderdag werd de City Box in Amsterdam Noord door brand verwoest en daarmee ook de opslag van Only Friends. Deze organisatie laat kinderen met een handicap met sport kennis maken. In 2000 startte Only Friends met voetbal, maar inmiddels kunnen kinderen ook handballen, kickboksen, rolstoelbasketballen, judoën en fitnessen. Only Friends sloeg al zijn spullen op in een prachtige grote loods, door City Box aangeboden als sponsorbijdrage. “Door de brand vorige week donderdag zijn voetbaltenues en ballen, maar ook benodigdheden van andere sporten, zoals judo- en trainingspakken, bokshandschoenen en nog veel meer verwoest”, vertelt Dennis Gebbink, oprichter van Only Friends en in 2007 nog verkozen tot Amsterdammer van het Jaar. “Net als de Sinterklaascadeaus voor de kinderen. Ook emotionele zaken zoals schilderijen en tekeningen van kinderen en andere mooie herinneringen werden zorgvuldig bewaard. Zoals het er nu uitziet is alles verbrand en is er niets meer over.”

Columnist en voetbaltrainer Peter van de Rijt doet in zijn wekelijkse Ajax-column Tijd voor Van de Rijt op www.highlow.nl een emotionele oproep aan de supporters van Ajax in het bijzonder en sportliefhebbers in het algemeen om Only Friends weer op weg te helpen. “Sinterklaascadeautjes, een nieuwe opslag, maar vooral veel sportattributen en sportkleding zijn nodig om deze kinderen met een handicap weer aan het sporten te krijgen”, zegt een ontroerde Van de Rijt. “Zoiets laat je zo vlak voor Sinterklaasavond toch niet gebeuren? Ik roep alle Amsterdammers en iedereen daar ver buiten op, om een bijdrage te storten op het bankrekeningnummer van Only Friends. En als er mensen zijn, die een cadeautje over hebben en dit aan een gehandicapt kind willen geven, dan kunnen ze het bij het Ronald McDonald Centre bij Sportpark De Weeren 5 persoonlijk langsbrengen!”

Donaties zijn van harte welkom op bankrekeningnummer 14.05.82.150 t.n.v. Stichting Ronald McDonald Centre Only Friends in Amsterdam.
------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Dit persbericht wordt u toegezonden door Highlow Communications, 06 – 55 111 975.
Voor informatie over Only Friends, kunt u contact opnemen met: Dennis Gebbink via 06-21534464.
Peter van de Rijt is bereikbaar via Highlow Communications.

  

 

 

 


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats