Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2009: Leather Pride Amsterdam: Get-Ruff (28 oktober – 1 november 2009)

Amsterdam -- Voor de 14e keer wordt dit jaar Leatherpride Amsterdam gehouden. Met als ondertitel Get-Ruff wordt het van 28 oktober tot 1 november het grootste en beste leer en fetish evenement sinds het begin van deze eeuw, belooft initiatiefnemer Martijn Bakker. “De Amsterdamse leerscene heeft de afgelopen jaren hele goede leerfeesten gehad. Het werd alleen steeds meer gevoeld als het privéfeestje van een paar ondernemers. Dit jaar zijn daarom weer alle homobedrijven van Amsterdam - bars, clubs, winkels, hotels en restaurants - betrokken bij het vijfdaagse leatherfestival Get-Ruff.”

getruffIn 1996 werd voor de eerste keer een Amsterdam Leather Pride georganiseerd. Toen nog een elf dagen durend festival. Twee weekenden en een hele week daartussen met feesten, evenementen en ruimte voor shoppen en ontspanning. En natuurlijk seks, want leer is natuurlijk niet alleen om naar te kijken. Leren kleding aantrekken is een beleving waar hetero en homo, man en vrouw geil van wordt. “In het buitenland werden er al van dit soort evenementen georganiseerd en nadat in 1995 de Motor Sportclub Amsterdam 25 jaar bestond en een geweldig feest gaf voor de Europese leerwereld, besloten wij het onder de noemen Amsterdam Leather Pride voort te zetten”, legt Martijn Bakker de ontstaansgeschiedenis van het festival uit. “Helaas bleek Leather Pride eind vorige eeuw voor Amsterdam te ruim van opzet.” De drie leer- en rubberwinkels Black Body, Mister B en RoB Amsterdam namen het over en gaven het de nieuwe naam Playgrounds mee. Ze verlegden tegelijkertijd de focus naar één weekend. “Dat is jarenlang een groot succes geweest”, vertelt Bakker. “De andere twee zaken hadden helaas niet meer zoveel tijd en energie om in de organisatie te steken. Ik besloot om terug te gaan naar hoe het ooit begon.”

De weg terug is beslist geen achteruitgang, glimlacht Martijn Bakker. “In tegendeel zelf. We hebben niet alleen het feest een Get-Ruff make-over gegeven, maar tegelijkertijd andere bedrijven uit de fetish homoscene benaderd of ze mee wilden doen om er een Amsterdams vijfdaags festival van te maken.” Met als resultaat meer dan twintig uiteenlopende evenementen in vijf dagen tijd. Zo barst op woensdag 28 oktober Leatherpride Amsterdam los met een heus SM-diner. Er kan iedere dag met korting geshopt worden in de diverse homowinkels. Op vrijdag is er bijvoorbeeld een kinky berenbal onder de naam Furball en vindt op zaterdagavond niet alleen het mega fetishfeest Get-Ruff plaats, maar kunnen sportkledingdragers naar Ladz en liefhebbers van leren rijbroeken naar Bluf. Op zondag eindigt Leatherpride zoals gebruikelijk in alle ‘rust’ met een After Pride Party. “Het aloude gezegde ‘voor elck wat wils’ hebben we maar weer eens van stal gehaald”, lacht Martijn, om er snel aan toe te voegen, dat “het zeer beslist geen ouderwetse bedoening wordt! Met Get-Ruff zijn we klaar om Amsterdam weer zijn vertrouwde plek op de internationale leeragenda te geven. Mochten mensen soms denken dat onze hoofdstad aan glans en glorie heeft verloren, dan moeten ze vooral dat weekend van 1 november in de buurt van de Warmoesstraat komen. Dan weten ze weer hoe trots leer en rubber kunnen glimmen. Die glorie gaat nu eenmaal nooit verloren!”

Leatherpride Amsterdam; Get-Ruff vindt plaats van 28 oktober tot 1 november. Voor meer informatie, het complete programma of kaartverkoop, surf naar: www.Get-Ruff.com. Het Ibis Hotel naast het Centraal Station is speciaal gasthotel van Leatherpride Amsterdam; Get-Ruff.


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Voor meer informatie: Martijn Bakker, 06 - 42 999 777 of pmb@RoB.eu.
De mannen op de foto’s zijn modellen.
Dit persbericht is gemaakt door: Highlow Communications, 06 - 55 111 975

  

 

 

 


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats