Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2009: Feestpieten Boyband brengt muzikale ode aan Sinterklaas met Gordon's 'Shine'

Madrid, 21 oktober 2009 -- De Feestpieten Boyband heeft het nummer Shine in een nieuw jasje gestoken. Gordon, die het nummer voor de Toppers schreef en daarmee Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, is verheugd met de nieuwe versie, dat als Sint uitgebracht wordt. “Tony Neef heeft een fantastische tekst geschreven”, zegt de zanger bewonderend. “En het is zo goed en zo leuk geworden, dat ik zeker weet dat Sinterklaas hier echt heel blij mee zal zijn.”

Vijf jaar geleden richtte Sinterklaas ‘De Feestpieten Boyband’ op om mee te nemen naar optredens in het hele land. De Goedheiligman doet dat met de stichting SiSint van het Sinterklaas Theater, waar hij kinderen een hele leuke middag bezorgt. Naast hun eigen repertoire kiezen de vier jonge zangers van De Feestpieten Boyband ieder jaar een bekende Nederlandse hit uit om daar een nieuw Sinterklaasliedje van te maken, zoals eerder coverversies van Toppertje en Maak me gek. “Het zijn met recht de Toppers van Sinterklaas”, zegt Gordon lachend, die dit jaar uitgekozen was om van Shine een nieuwe versie te laten maken. “Tony Neef heeft een fantastische tekst geschreven op het nummer. En als je dat dan hoort, dan hoor je dat Shine of Sint, zoals het nu heet, staat als een huis. Het is zo leuk en ik ben zo blij dat ik hier mijn steentje aan bij heb kunnen dragen!” Ook Sinterklaas is blij met de muzikale ode. “Oh, heeft Gordon dat al gezegd van die Toppers? Ik wilde juist zeggen dat deze Feestpieten Boyband mijn eigen Toppers zijn. Nou ja, Gordon heeft wel gelijk”, lacht de goedheiligman. Musicalster Tony Neef hoopt op een grote hit. “Shine is in de hitparade niet verder gekomen dan de tweede plek, maar volgens mij heeft Sint zoveel hitpotentie, dat het met gemak de eerste plek van de top 100 moet kunnen halen!” De Boyband geeft, naast optredens in het land, ook een aantal concerten op 22 november in Beverwijk.

Het 20 jarig jubileum van SiSint is de aanleiding voor deze Stichting om Gordon, Tony en de Boyband zelf te benaderen voor de nieuwste Sinterklaashit van 2009! SiSint organiseert jaarlijks o.a. besloten -gratis- Surprise voorstellingen in het Sinterklaas Theater dat bezocht wordt door kinderen die zich in een moeilijke situatie bevinden en even wat afleiding kunnen gebruiken. Denk daarbij o.a. aan kinderen en vrijwilligers uit tehuizen, Stichting Doe een Wens, Stichting Spieren voor Spieren, Stichting Opkikker, Kind en Brandwond en Stichting Zinloos Geweld. Vorig jaar stond de Surprise voorstelling in Koninklijk Theater Carré (Voor stichting Witte Bedjes) en in de Haarlemse Stadsschouwburg. In 2008 werkte SiSint met Sipke Jan Bousema en Wendy van Dijk mee aan de uitreiking van het prachtige boek ‘De Upside van Down’ van Eva Snoijink. Alle kinderen die in het boek afgebeeld staan waren aanwezig en SiSint regelde dat Sinterklaas en zijn pieten persoonlijk bij de uitreiking aanwezig waren. Dit was voor de circa 150 vrijwilligers van stichting SiSint een bijzondere ervaring. De afgelopen 20 jaar heeft SiSint bij duizenden kinderen een glimlach op hun gezicht kunnen toveren. Vanwege het jubileum krijgen alle kinderen die het Sinterklaas Theater bezoeken een –gratis- single Sint van De Feestpieten Boyband mee naar huis. De single is daarnaast te verkrijgen via de bekende downloadshops en www.sinterklaastheater.nl.


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Gordon is slechts beschikbaar via Jacques Happe, Highlow Communications, 06 – 55 111 975.
Voor vragen over SiSint of Sinterklaas Theater, kunt u terecht bij Cees Gijsen, 023 – 551 37 71, contactsite@sisint.nl.
Voor vragen en boekingen van De Feestpieten Boyband kunt u terecht op www.feestpietenboyband.nl, 06 – 29 006 450, info@colorevents.nl.

  

 

 

 


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats