Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2010: Gordon’s manager gaat in de politiek (22 februari 2010)

Hoogland, 22 februari 2010 – Jacques Happe, de PR-manager van Gordon, heeft zich voor D66 verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraad in Amersfoort. “D66 is een partij met een sociaal gezicht, waar veel inwoners van Amersfoort zich in kunnen vinden. Het is een partij waar de inwoner centraal gesteld wordt, omdat we uitgaan van de kracht van mensen. Het individu geldt en niet de hokjesgeest.”

getruffSinds half augustus verzorgt Jacques Happe (42) de PR en woordvoering voor Gordon. “Hij had het op dat moment erg zwaar. Sommige media waren er continu op uit om hem onderuit te halen. En ja, hij zei soms zelf ook dingen die niet altijd even handig waren. Ik ben hem gaan ondersteunen in een veel milder mediaoptreden. Minder confronterend en vooral veel rustiger. We hebben keuzes gemaakt over wat wel en wat niet, zonder iets of iemand uit te sluiten. Ik geloof in het beste van de mens en niet het slechtste. Gordon heeft heel veel kracht. Dat moet je niet laten liggen, dat moet je juist ontplooien. Van bedreigingen kansen maken. Daarom ook mijn keuze voor D66. De kracht van mensen komt van binnenuit.”

D66 maakt in Amersfoort een comeback na de afgelopen periode een lijstverbinding te zijn aangegaan onder de naam Jouw Amersfoort. “We hebben een sterke fractie en een goed verhaal. We weten wat we willen met de stad. Dit komt omdat we als geen andere partij luisteren naar de mensen in de wijken, de bewoners van Amersfoort. Luisteren en doen. Participatie en inspraak zijn zaken waar D66 zich in het verleden al heel vaak heel hard voor heeft gemaakt. Dat doen we nog steeds. Veilige buurten krijg je als mensen zich veilig voelen, niet omdat een ander je zegt dat het veilig is door er een camera te plaatsen. Bewoners gaan zelf over hun eigen buurt, niet de ambtenarij, niet de politiek. Maak de buurtbewoners sterker, geef ze een eigen rol. Wie zich verantwoordelijk voelt voor zijn buurt, onderhoudt het. Houdt er van en zorgt voor een leefbaar klimaat. Daar ligt de kracht!”

Jacques Happe is als PR manager een kleine zelfstandige. “D66 wil dat ZZP-ers makkelijker kunnen werken aan huis, maar ook dat er geïnvesteerd wordt in kleinschalige kantoorruimte. We moeten schooluitval voorkomen en zorgen dat iedere jongere met een diploma zijn school verlaat. Brede scholen midden in de wijk, met aandacht voor alle soorten voor-, tussen- en naschoolse opvang. En natuurlijk een groene stad. Amersfoort is de afgelopen decennia verdubbeld en gegroeid van 80.000 naar 145.000 inwoners. De grenzen van de stad zijn wel bereikt. Nog meer groen opofferen is onverantwoord, want de koopmarkt is aan het verzadigen. Sociale woningbouw voor ouderen, starters en studenten is veel belangrijker.”


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Gordon is slechts beschikbaar via Jacques Happe, Highlow Communications, 06 – 55 111 975.

  

 

 

 


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats