Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2010: Sieneke ontmoet Songfestivalconcurrenten (12 april 2010)

Op zaterdag 24 april ontmoet Sieneke bijna 20 concurrenten van het Eurovisie Songfestival als ze hun liedje komen promoten tijdens het tweede Eurovision in Concert. Zangers en zangeressen uit o.a. Israël, Slovenië, België, Oekraïne en Turkije treden ’s avonds in Zaandam op. Als gastvrouw ontvangt Sieneke haar concurrenten ’s middags al op de Zaanse Schans.

Zaterdag 24 april vindt de tweede editie plaats van Eurovision in Concert. Minstens 18 van de 39 deelnemende landen aan het 55e Eurovisie Songfestival in Oslo zullen hun lied ten gehore brengen in de Lexion Venue in Westzaan. Onder de deelnemers enkele favorieten voor de eindzege zoals Harel Skaat uit Israël, Tom Dice uit België en de internationaal bekende band MaNga dat voor Turkije uitkomt. In tegenstelling tot de Toppers vorig jaar treedt de Nederlandse Sieneke ’s avonds wel op met haar nummer 1-hit “Ik ben verliefd (sha-la-lie)”.

Oud-deelneemster Marga Bult (5e in 1987 met “Rechtop in de wind”) en commentator Cornald Maas presenteren het Eurovision in Concert. De volgende 17 landen hebben hun komst bevestigd: Oekraïne, Litouwen, Georgië, Zwitserland, Letland, Servië, Albanië, Cyprus, Finland, Malta, Portugal, Slovenië, Bulgarije, Turkije, Israël en Nederland. Polen trok zich na de vliegtuigramp op 10 april, waarbij de Poolse president om het leven kwam, terug. “We betreuren de afwezigheid van Marcin Mrozinski, maar hebben alle begrip voor zijn beslissing”, zegt de organisatie, die louter uit vrijwilligers bestaat. De komende dagen wordt geprobeerd om nog enkele landen deel te laten nemen aan het tweede Eurovision in Concert.

Na het concert dat om 21.00 uur begint, is er een afterparty met de internationaal vermaarde Eurovisie DJ Ohrmeister. Kaarten voor het concert à € 25,00 zijn te koop via www.Ticketpoint.nl. ‘s Middags bezoeken de artiesten het Zaans Museum en de Zaanse Schans.

Meer informatie over het concert is te vinden op de website: www.eurovisioninconcert.web-log.nl. Eurovision in Concert 2010 wordt georganiseerd door esctoday.com, OGAE Nederland, Songfestival.web-log.nl, Bea Records en Café De Landman. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Inntel Hotels Amsterdam Zaandam, Zaanstreek.nl en de Zaanse Schans.


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Voor meer informatie en accreditatie: Pers-EIC2010@live.nl
Rechtenvrije foto: François Janssen, Highlow Communications (naamsvermelding bij publicatie verplicht)
Dit persbericht is verzonden door Highlow Communications contact: Jacques Happe.

  

 

 

 


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats