Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2010: Amsterdamse communicatievereniging initieert brancheorganisatie (17 juni 2010)

Amsterdam, 17 juni 2010 -- De Samenwerkende Communicatiekringen Nederland (SCN) - de landelijke besturen van regionale communicatieverenigingen - onderzoekt het initiatief van VSA Communicatietrefpunt Amsterdam om een nationale brancheorganisatie voor de communicatie op te richten. “Het is nú tijd voor een nationale brancheorganisatie, waarbij de belangen van communicatiespecialisten op landelijk niveau worden behartigd”, aldus Luuk Aleva, bedenker en oprichter van het Nationaal Verbond van Communicatieprofessionals. De SCN peilt het initiatief onder haar circa 2.500 leden om het Verbond verder vorm te kunnen geven.

“Specialisten in het communicatievak missen steeds vaker een sterke brancheorganisatie die opkomt voor hun individuele en gemeenschappelijke belangen”, stelt Ronald Heister, voorzitter van VSA Communicatietrefpunt Amsterdam, één van de oudste en grootste communicatieverenigingen in ons land. “Het ledenaantal van de 14 regionale communicatiekringen is de laatste tijd gegroeid tot ongeveer 2.500 professionals door het hele land. Dit is mede tot stand gekomen door kwalitatief goede, vakinhoudelijke bijeenkomsten en de sterke regionale netwerkfunctie van elke kring. Gezamenlijk verbonden in een vakgroep, voelen communicatiespecialisten zich tegelijkertijd vaak erg alleen staan. Zij voelen zich onvoldoende gesteund door een branchevereniging die voor hun belangen opkomt.” Volgens Luuk Aleva, bedenker en oprichter van het Nationaal Verbond van Communicatieprofessionals, moet de nieuwe brancheorganisatie dat wel gaan doen. “Het nieuwe Verbond kan activiteiten ontplooien als lobbywerk, onderhandelingen voor een CAO, het opzetten van innovatieprojecten, het geven van juridisch advies en het organiseren van bijeenkomsten. Maar ook de collectieve inkoop regelen behoort tot de mogelijkheden, zodat communicatiespecialisten al die activiteiten dat niet meer op individuele basis hoeven doen.”

VSA Communicatietrefpunt Amsterdam presenteerde woensdag 16 juni de plannen tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomst van de Samenwerkende Communicatiekringen Nederland. Voorgesteld is om een onderzoek te houden onder de leden en een werkgroep te formeren met bestuursleden van de regionale kringen om het Verbond inhoudelijk verder vorm te geven. VSA Communicatietrefpunt Amsterdam ondersteunt de nieuwe brancheorganisatie in oprichting financieel en organisatorisch. VSA Communicatietrefpunt Amsterdam is tevens medeoprichter en lid van de Samenwerkende Communicatiekringen Nederland, hierin zijn 14 regionale communicatiekringen verenigd met als doel elkaar te ondersteunen met kennis en informatie over de organisatie van vakinhoudelijke en netwerkbijeenkomsten.


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Voor meer informatie: Ronald Heister, voorzitter, 06 -53 75 73 77. Luuk Aleva, initiatiefnemer, 06-53 78 95 80
VSA Communicatietrefpunt Amsterdam, Weteringschans 223, 1017 XH Amsterdam: www.welcomamsterdam.nl
Samenwerkende Communicatiekringen Nederland: www.communicatiekringen.nl
fotografie: Monique Kooijmans (bij publicatie naamsvermelding verplicht)
Dit persbericht is gemaakt door: Highlow Communications, 06 - 55 111 975.


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats