Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2010: Amsterdamse straatkrant Z Magazine viert 15-jarig jubileum en luidt noodklok (31 oktober 2010)

Peter Faber, Barbara van Beukering & Patrick Lusink ambassadeurs daklozenkrant Z

Amsterdam, 31 oktober 2010 -- Op donderdag 4 november viert de Amsterdamse Straatkrant Z Magazine het 15-jarig jubileum in de Desmet Studio’s (Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam). Z Magazine heeft een metamorfose ondergaan en tijdens de feestavond wordt de nieuwe lay-out gepresenteerd aan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan en de ambassadeurs Peter Faber, Barbara van Beukering (hoofdredacteur Het Parool) en ontwerper Patrick Lusink. Vanaf dat moment heeft Z Magazine: ZET Krant.

“Sinds 1995 helpt Z Magazine/ ZET Krant daklozen zichzelf te helpen”, legt voorzitter Arend Jan Heerma van Voss van Stichting Z uit. “Met de verkoop van Z Magazine/ ZET Krant verdienen circa 170 dakloze verkopers een zeer bescheiden inkomen, bouwen ze een sociaal netwerk en krijgen ze weer ritme in hun leven. Hierdoor wordt een overstap naar het ontplooien van verdere initiatieven makkelijker.” Ondanks het jubileum, gaat het niet goed met Z Magazine/ ZET Krant. “De verkoop daalt en daarmee ook de inkomsten van de stichting, dat (ongesubsidieerde) blad financiert. Het wordt tijd om het tij te keren - te beginnen op 4 november. Het jubileum is hierin een eerste stap.”

Folkgroep Amarins & Le Gatte Negre treedt gedurende het officiële gedeelte op en DJ Roelicious (acteur Roel Fooij) verzorgt de muzikale omlijsting tijdens de avond.

Het jubileumfeest van Z Magazine/ ZET Krant wordt mede mogelijk gemaakt door: De Regenbooggroep, Goodiebag Girl, Zeeman, Hema, Sandays, Jacob Hooij, BodyShop, HVO-Querido, Leger des Heils, Pantar Amsterdam, Skanfonds, VSA Communicatietrefpunt Amsterdam, Fairhills, Fotografie Gerrit Serné, De Keuken van 1870 en Highlow Communications.


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Vertegenwoordigers van de media die op donderdagavond 4 november in de Desmet Studio`s (Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam) aanwezig willen zijn, zijn van harte uitgenodigd. U dient zich echter wel aan te melden. De jubileumavond begint om 19.30 uur met een inloop. Het officiële programma volgt van 20.15 tot circa 21.30 uur, waarna een deejay de theaterzaal overneemt, terwijl in het café van Desmet de gesprekken kunnen worden voortgezet. De avond sluit om 23.30 uur. Voor meer informatie: Jacques Happe, Highlow Communications.

  

 

 

 


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats