Projecten

 

• Welcom; Amsterdam communiceert»

Projectleiding over de nieuwe website van de Amsterdamse communicatievereniging Welcom...

 

• Gastheerlijkheid.nl »

nieuw: Inspirerende ervaringen in Nederlandse hotels en restaurants...

 

• The Soapbox »

Inspirerende sprekers, dagvoorzitters, discussieleiders, presentatoren en coaches...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2010: IJslandse ‘vulkaan’ Hera Björk naar Nederland (7 juni 2010)

Hera Björk, de zangeres die aan het Eurovisie Songfestival deelnam met ‘Je ne sais quoi’ (19e) komt zaterdag 12 juni naar Utrecht voor een optreden tijdens de fandag van Songfestivalliefhebbers. De IJslandse vulkaan heeft veel zin in haar optreden in Utrecht. “Het Songfestival was een ‘joyride’ en ik kijk er naar uit om voor alle Hollandse fans een geweldig optreden te verzorgen”, vertelt ze highlow.nl.

Eurovision Artists (EA) is een organisatie met honderden leden dat zich inzet voor het Songfestival. Ooit opgericht als vraagbaak voor journalisten groeide de vereniging steeds meer uit tot een fanclub van liefhebbers van het Songfestival. Al een aantal jaar organiseert EA een groot feest met veel Songfestivalhits en optredens van oud-deelnemers. Vorig jaar trad de Portugese Eurovisie deelneemster Vania Fernandes (Belgrado 2008) op en dit jaar is de IJslandse Vulkaan, zoals ze zichzelf typeert, Hera Björk op hoofdgast. Hera deed in Oslo met het swingende ‘Je ne sais quoi’ mee aan het Eurovisie Songfestival mee en haalde daarmee de finale. De zangeres die in de Deense hoofdstad Kopenhagen woont kijkt uit naar het optreden in het Jacobi Theater in Utrecht. “Ik heb genoten van het Eurovisie Songfestival in Oslo. Het was een pleziertocht van begin tot eind, waar de fans zeker aan hebben bijgedragen. Ik beschouw mezelf ook als een fan van het Eurovisie Songfestival, want sinds 1978 heb ik ze allemaal gezien. De EA Zomerdag in Utrecht is de uitgelezen mogelijkheid om de Nederlandse fans voor alle support te bedanken. Ik kijk er dan ook naar uit om een geweldig optreden te verzorgen.”

Björk (38) is een grote ster in IJsland en Denemarken. Ze zingt zowel klassiek, jazz, pop, rock als r&b en trad o.a. op in musicals als ‘Rocky Horror Picture Show’, ‘Evita’ en ‘Kiss me Kate’. In 2008 en 2009 ging Hera mee naar het Eurovisie Songfestival in Servië en Rusland, waar ze de IJslandse acts vocaal begeleidde. Vorig jaar deed ze in Denemarken een gooi naar solodeelname. In de nationale selectie werd ze verdienstelijk tweede. “Het Songfestival betekent enorm veel voor me, zowel als fans, maar zeker ook als artiest. En hoewel het de afgelopen jaren is veranderd, blijf ik er met veel plezier naar kijken.” De EA Zomerdag wordt zaterdag 12 juni gepresenteerd door Gina de Wit, die zelf in 1989, 1990, 1996 (tweede plaats) en 2000 deelnam aan Nederlandse selecties. In 1993 schreef ze ‘Tederheid’, waarmee Ruth Jacott aan de nationale finale meedeed. Tijdens de EA Zomerdag wordt ook een EA-Award uitgereikt aan een organisatie of initiatief uit Nederland of België, die het Eurovisie Songfestival op een bijzondere wijze heeft gepromoot in de media. Andere onderdelen van de EA Zomerdag zijn een platenbeurs, een Eurovisiequiz, een soundmixshow en een aantal optredens van Nederlandse deelnemers aan het Songfestival. Na het optreden van Hera Björk draait DJ Ohrmeister tot middernacht. De afterparty wordt in Café BodyTalk verzorgd door de fans van website 3minutes.me. Meer informatie over de EA Zomerdag op: Eurovision Artists.


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Voor meer informatie: Highlow Communications, 06 – 55 111 975.

  

 

 

 


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats