Projecten

 

• AlleShow.nl »

nieuw: Entertainment website van Highlow Communications, o.a. het Songfestival...

 

• AlleSport.nl »

nieuw: Sport website van Highlow Communications, o.a. voetbal, honkbal, wielrennen...

 

• AjaxNU.nl »

nieuw: Unofficial Ajax website van Highlow Communications, met o.a. interviews, columns en veel foto`s...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2011: Opening Spherium, eerste Spacetrade Center ter wereld in Den Haag (4 april 2011)

Europa’s eerste hotspot voor trendy ruimtevaarders en innovatieve bedrijven
DEN HAAG, 4 april 2011 – Op 8 april opent locoburgemeester en wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool van de gemeente Den Haag het eerste Spacetrade Center ter wereld: Spherium, Houtweg 60. Hier komen toekomstige astronauten, ruimtevaartondernemers, investeerders, bedrijven, wetenschappers, overheden en journalisten samen om commerciële ruimtevaart te ontwikkelen. Spherium is tevens het hoofdkantoor van de International Space Transport Association (ISTA), dat zich als brancheorganisatie richt op het in de hele wereld promoten, versterken en vermarkten van commerciële ruimtevaart.


Feestelijke opening
In Den Haag opent de International Space Transport Association (ISTA) op 8 april ‘Spherium’, het eerste Spacetrade Center ter wereld (Houtweg 60). De feestelijke openingshandeling wordt om 12.30 uur verricht door wethouder economische zaken Henk Kool. Ruimtevaartondernemer Olf van Laar: “Spherium is Europa’s jongste hotspot voor commerciële ruimtevaart en innovatie en het eerste Spacetrade Center ter wereld waar toekomstige astronauten, ruimtevaartondernemers, investeerders, bedrijven, wetenschappers, overheden en journalisten samen kunnen komen om commerciële ruimtevaart verder te ontwikkelen. Spherium is tevens thuisbasis van ISTA, brancheorganisatie van ruimtevaartpioniers. Dit ingetogen gebouw met eigentijdse hypermoderne inrichting staat open voor flexwerken in een innovatieve en uitdagende omgeving in de ‘Haagse grachtengordel’ van de Denneweg en omgeving. Uniek voor Den Haag, uniek in de wereld.” Tal van prominente astronauten en ondernemers in de ruimtevaartindustrie wonen de opening vrijdag 8 april bij.

Het Spacetrade Center heeft de beschikking over een Board Room, Convention Hall, Press- en Media Room, Secretariat Services, a Private Space Guest Room, een tuin, catering en een eigen parkeergarage. Je kunt er desgewenst – virtueel of niet – ook terecht voor het huren van een kantoorunit of bureau. Sjoerd Jonkers en Tony Michiels zijn de geestelijke vaders van het interieurontwerp.

Ruimtevaart in ontwikkeling
Al in 1865 beschreef Jules Verne in zijn novelle ‘Van de aarde naar de maan’ een fantasierijke ruimtereis van drie personen. Exact 50 jaar geleden ging op 12 april 1961 de Russische kosmonaut Yuri Gagarin (9 maart 1934 – 27 maart 1968) als eerste mens met een raket de ruimte in. In 1969 zetten twee Amerikaanse astronauten, Neil Armstrong en Buzz Aldrin, voet op de maan. De ruimterace, zoals die toen werd gehouden door Amerika en Rusland, gaat wereldwijd nog steeds door. Het ruimtevaarttijdperk zorgt sindsdien voor ongekende innovatieve verrijking van de wereld. Inmiddels is de ruimtevaartindustrie volwassen geworden door de ontwikkeling van commerciële ruimtetransport.

De ruimtevaartindustrie groeit sterk – mede dankzij visionaire zakenlieden als Richard Branson van Virgin Galactic – en wordt steeds beter ontwikkeld, vermarkt en gepromoot. Bezuinigingen bij de overheid, waar de ruimtevaart 50 jaar geleden begon, biedt kansen voor het bedrijfsleven. Ruimtevaart als nieuwste sector die geprivatiseerd wordt. Niet alleen toekomstige ruimtevaarders, maar de gehele mensheid profiteert optimaal van een duurzamer gebruik van de aarde door een volwassen ruimtevaartindustrie. Een nog vernieuwende industrie die de wereld verrijkt en ontwikkelt met ruimtereizen, ruimtetraining, goederenvervoer door de ruimte, hotels in de ruimte en vele andere activiteiten in de ruimte. Een nieuwe economische industrie.

Over de International Space Transport Association
ISTA is de brancheorganisatie voor de commerciele ruimtevaart. Deze industrie neemt in omvang toe, zowel in waarde, grootte als in concurrentie en betekent veel voor de duurzame ontwikkeling van de mens. Denk daarbij onder andere aan energieopwekking en oplossingen voor gezondheidszorg. Samenwerking is voor zowel commerciële, als gouvernementele partijen en overheden van essentieel belang. ISTA brengt belangen samen om de duurzame ontwikkeling en de promotie van de ruimtevaartindustrie uit te bouwen om het leven op aarde en ver daarbuiten te verbeteren.

Naamgeving Spherium
De naam Spherium, Spacetrade Center, is bedacht door De Naamafdeling, gespecialiseerd in naamgeving. De Naamafdeling biedt diensten op het gebied van (merk)namen: naamcreatie en -advies, merkenrechtelijk, linguïstisch, domeinnaam- en doelgroeponderzoek, maar ook beschrijvende aanduidingen (‘descriptors’), slogans en pay-offs. Voor meer informatie: www.denaamafdeling.nl.


------------------ Noot voor de redactie (niet voor publicatie) ----------------
Vertegenwoordigers van de media die in het Aviodrome aanwezig willen zijn, verzoeken we zich uiterlijk 7 april 2011 aan te melden. Dit kan alleen door het sturen van een email met daarin de naam/namen, functie(s) en het medium (dit geldt voor iedere persoon die u opgeeft): j.happe@istaspace.com.

Voor meer informatie: Highlow Communications, Jacques Happe.
Hoge resolutie logo’s en artist impressions van Spherium: http://www.istaspace.com/13/press-office/ (menu rechts).
Voor het laatste ISTA nieuws: www.istaspace.com.


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats