Projecten

 

• AlleShow.nl »

nieuw: Entertainment website van Highlow Communications, o.a. het Songfestival...

 

• AlleSport.nl »

nieuw: Sport website van Highlow Communications, o.a. voetbal, honkbal, wielrennen...

 

• AjaxNU.nl »

nieuw: Unofficial Ajax website van Highlow Communications, met o.a. interviews, columns en veel foto`s...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2011: Nieuwe internationale tennisschool* in Amsterdam van start (16 juli 2011)

Topsportinstituut op wereldniveau met internationale allure


Door een tennisbal tegen het logo te slaan heeft sportwethouder Eric van der Burg van de gemeente Amsterdam vandaag de Laurense Tennis Academy Amsterdam geopend. Met deze tennisschool*, een initiatief van toptennissers en coaches John van Lottum, Sven Groeneveld, Roland Laurense en Arjan Pondman, is Nederland een tennisschool op wereldniveau rijker. “De nieuwe tennisschool past uitstekend binnen de Olympische ambities van de gemeente Amsterdam”, zegt een trotse wethouder Eric van der Burg.


Topinitiatief
Zes jaar geleden begon tenniscoach Roland Laurense met een Amsterdamse tennisacademie. Op datzelfde moment hadden Cor Kwast (mede-eigenaar van Tennis Centrum Amsterdam) en internationale topcoach Sven Groeneveld het idee opgevat om samen met voormalig top100 speler John van Lottum een internationale tennisschool op te zetten. Vanaf 16 juli 2011 gaan alle partijen samen verder in de nieuwe internationale tennisschool*. “We creëren een unieke tennisschool voor nationale en internationale topspelers”, legt Roland Laurense uit. “De gebundelde krachten en jarenlange ervaring van Groeneveld en Van Lottum enerzijds en de Laurense Academy anderzijds maken van Laurense Tennis Academy Amsterdam een unieke en inspirerende tennisacademy voor internationale toptennissers en jonge opkomende talenten. Talenten kunnen zich optrekken aan de toppers die regelmatig op de Academy zullen trainen.” Laurense Tennis Academy Amsterdam wil zich meten met de beste tennisacademies ter wereld door zowel parttime als fulltime programma’s aan te bieden aan nationale en internationale talenten die zich professioneel verder willen ontwikkelen. “Deze Academy geeft Amsterdam als topsportstad wereldwijd uitstraling en potentie”, vult John van Lottum aan. “De gemeente Amsterdam en Topsport Amsterdam hebben Laurense Tennis Academy Amsterdam al omarmd en ook de Sport Science Unit van de Vrije Universiteit Amsterdam biedt de nodige facilitaire support. Daarnaast worden we ook al ondersteund door internationale A-merken als adidas en Prince.”

Olympische ambitie
Amsterdam is gekozen als locatie vanwege de internationale uitstraling en de directe bereikbaarheid met Schiphol. De hoofdstad wil zich profileren als een echte tennisstad. “De gemeente Amsterdam is uitermate gecharmeerd van de nieuwe internationale tennisschool”, zegt wethouder Eric van der Burg. “Het past uitstekend in de sportieve en Olympische ambities van Amsterdam. Laurense Tennis Academy Amsterdam zou het begin kunnen zijn van Nederland Tennisland en een traditie die uitgroeit tot grote internationale proporties.”

Verbouwing
Laurense Tennis Academy Amsterdam beschikt over twee riante locaties binnen Amsterdam: Tennispark Buitenveldert en Tennis Centrum Amsterdam Kadoelen, samen goed voor 14 hardcourt binnenbanen en 36 buitenbanen. “We hebben geweldige faciliteiten en kunnen echt een product aanbieden dat een meerwaarde is voor onze spelers”, stelt Sven Groeneveld. “En omdat het niet vanaf het begin hoeft te worden opgebouwd, kunnen de spelers zo instromen.” Beide locaties beschikken daarnaast over uitgebreide fitnessmogelijkheden en fysiotherapeutische begeleiding, waaronder de samenwerking met de Sport Science Unit van de Vrije Universiteit Amsterdam. Door de al bestaande infrastructuur van de Laurense Laurense Tennis Academy op Tennispark Buitenveldert, met zo'n 70 talenten en 10 coaches, is er voor nieuwe spelers direct een goed programma te volgen, zowel in groepen als privé. De andere locatie, Tennis Centrum Amsterdam Kadoelen van mede-eigenaars Groeneveld en Van Lottum, wordt tegelijkertijd met de trainingen, zowel binnen als buiten volledig gerenoveerd. Kunstgras wordt gravel. Er komen nieuwe horecafaciliteiten en een spelersruimte om te studeren, te rusten, te eten en te ontspannen.

Laurense Tennis Academy Amsterdam wordt ondersteund door diverse partners zoals adidas, Prince, Topsport Amsterdam, Tennisdirect, Tennisjournaal, Vrije Universiteit, Gemeente Amsterdam, Tennispark Buitenveldert en Tennis Centrum Amsterdam.

* Naschrift: in verband met een juridische procedure tegen de oorspronkelijke naam, is deze nu gewijzigd.
Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie: Roland Laurense, roland {at} laurense. com, Laurense Tennis Academy Amsterdam.
Fotomateriaal van de openingshandeling en foto’s van de initiatiefnemers zijn hieronder te downloaden.
Dit persbericht wordt u toegezonden door Highlow Communications.


Downloads

hires foto: Roland Laurencehires foto: Wethouder Eric van der Burg, John van Lottum, Roland Laurense, Henk Stokhof (hoofd Sport / regisseur Olympische Ambitie) en Kornelis Dijkman (directeur Topsport Amsterdam)hires foto: Wethouder Eric van der Burghires foto: Wethouder Eric van der Burghires foto: Wethouder Eric van der Burghires foto: Roland Laurense, John van Lottum, Arjan Pondman en Sven Groeneveld trainen jonge talentenhires foto: Roland Laurense, John van Lottum, Arjan Pondman en Sven Groeneveldhires foto: Sven Groeneveld, Roland Laurense, Arjan Pondman en John van Lottum


Bijlage initiatiefnemers

Roland Laurense behoort tot de meest gerenommeerde tenniscoaches van Nederland. Hij heeft een jarenlange ervaring met coachen en trainen van talentvolle spelers op ATP-, WTA- en ITF-niveau, waaronder vele nationale jeugdkampioenen. Hij begon zijn loopbaan aan het CIOS (KNLTB A + B) in Sittard, met tennis als specialisatie. Al tijdens zijn stageperiode stond hij op de Amstelpark Tennis School met bekende namen als Martin Verkerk (ATP 14), Stefanie Rottier (WTA 93) en Mirjam Oremans (WTA 38) op de baan. In 2006 startte hij met Arjan Pondman de Laurense Tennis Academy, die nu volledig opgaat in Laurense Tennis Academy Amsterdam.

Sven Groeneveld, hoofdtrainer/adviseur van het adidas Player Development Program en privécoach van Esther Vergeer, zal zijn huidige werkzaamheden op de professionele tour voortzetten. Daarnaast legt hij bij Laurense Tennis Academy Amsterdam de basis om zijn visie, werkwijze en nieuwe internationale ontwikkelingen over te dragen op spelers en andere coaches. Naast zijn vijftienjarige ervaring als privécoach op de Tour werkte Groeneveld in het verleden ook als Bondscoach van de Zwitserse Tennis Bond en was verantwoordelijk voor de opleiding van Roger Federer. Binnen het adidas Player Development Program werkt Groeneveld als scout van jonge talenten en begeleidt hij deze binnen hun opleiding. Dit doet hij naast zijn werkzaamheden voor gearriveerde spelers zoals Fernando Verdasco, Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki en Andy Murray

John van Lottum, voormalig top100-tennisser, verdedigde zijn land in de Davis Cup en haalde in 1998 de laatste van 16 Wimbledon. In het verleden was hij tenniscommentator bij Eurosport, maar sinds dit jaar is hij als tennisanalist actief bij NOS Studio Sport. In 2008 startte hij met voormalig top100-speler Raemon Sluiter een bedrijf in tennisgerelateerde activiteiten. Als coach werkte Van Lottum intensief samen met Thiemo de Bakker. Bij Laurense Tennis Academy Amsterdam neemt hij de rol op zich van hoofdtrainer om zo zijn ervaring als toptennisser over te dragen aan de jeugd en professionele spelers.

Arjan Pondman is als hoofdcoach al enkele jaren fulltime verbonden aan de Laurense Tennis Academy , die hij samen met Roland Laurense heeft helpen opzetten en zien uitgroeien tot een toptennisacademy van formaat. Als tennisser was hij vooral op nationaal niveau zeer succesvol, met als hoogste notering de 27 plaats. Als niveau 1 speler in de enkel en dubbel heeft Pondman vooral op nationaal niveau toernooien en competitie gespeeld. Hij is naast zijn fulltime baan als hoofdtenniscoach nog steeds actief tijdens de competities in Nederland en Duitsland.Laurense Tennis Academy Amsterdam in de (inter/nationale) media
Klik voor ANP op AD.nl
Klik voor ANP op Parool.nl
Klik voor Telegraaf.nl
Klik voor AlleSport.nl
Klik voor Q Music
Klik voor Tennisfeed
Klik voor Nieuws
Klik voor Tennis Magazine
Klik voor 10sBalls (1)
Klik voor Actueel
Klik voor Echo
Klik voor RTV Noord-Holland
Klik voor Zaans Stadsblad
Klik voor TennisLoods
Klik voor Limburger
Klik voor 10sBalls (2)
Klik voor Purmerends Nieuwsblad
Klik voor Noord-Amsterdams Nieuwsblad
Klik voor Topsport Amsterdam
Klik voor Orange Coach
Klik voor Dé Weekkrant Amsterdam (online)
Klik voor Dé Weekkrant Amsterdam (krant)
Klik voor Lolinks
Klik voor Alkmaars Nieuwsblad
Klik voor Dichtbij Overijssel
Klik voor RegioSportPlaza
Klik voor Telegraaf (pdf)
Klik voor Flevo Courant
Klik voor NU.nl (NuJIJ)
Klik voor Facebook Prince
Klik voor De Toekomst
Klik voor ATC Kadoelen


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats