Projecten

 

• AlleShow.nl »

nieuw: Entertainment website van Highlow Communications, o.a. het Songfestival...

 

• AlleSport.nl »

nieuw: Sport website van Highlow Communications, o.a. voetbal, honkbal, wielrennen...

 

• AjaxNU.nl »

nieuw: Unofficial Ajax website van Highlow Communications, met o.a. interviews, columns en veel foto`s...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 2011: World Acceptance Foundation van start

Appèl op wereldwijde acceptatie van elke seksuele geaardheid en identiteit


AMSTERDAM, 7 november 2011 -- Vandaag is officieel het startsein gegeven voor de World Acceptance Foundation. Mike Colby, directeur van de Amerikaanse Harvey B. Milk Foundation, General Hospital-acteur Tony Geary en Barend Spits van GRloco ondertekenden het handvest voor meer acceptatie en minder discriminatie van mensen met een andere identiteit of geaardheid. “Seksualiteit is wereldwijd één van de meest voorkomende redenen dat mensen uit gesloten worden”, legt Barend Spits uit, ambassadeur van de World Acceptance Foundation. “Seksualiteit is net als identiteit geen persoonlijke keuze, die krijg je van nature mee. De acceptatie van een andere geaardheid wordt te vaak gezien als afwijkend gedrag. Vorige week nog werd een Schotse jongeman gruwelijk vermoord vanwege zijn homoseksualiteit. De World Acceptance Foundation wil die ongelijkheid onder andere via educatie onder de aandacht brengen.”“Acceptatie betekent vrij te leven wie je bent”
Mike Colby is de directeur van de Harvey B. Milk Foundation. De organisatie werd drie jaar geleden opgericht door Stuart Milk, de neef van de op 27 november 1978 vermoordde Amerikaanse politicus Harvey Milk uit San Francisco. “Het is belangrijk dat lokale initiatieven gesteund worden door grotere organisaties met meer geld en invloed. Geheel in de lijn met de ideeën van Harvey, vechten we nog altijd voor hen die in de kast verborgen zitten. Hij zei in 1978 een paar dagen voor zijn dood, ‘als een kogel mijn brein raakt, laat die kogel dan alle deuren van kasten vernietigen’. Helaas zijn nog veel jongens en meisjes, mannen en vrouwen niet uit die kasten gekomen. Ze verstoppen zichzelf, omdat ze in een wereld leven, waar ze niet worden geaccepteerd. De Harvey B. Milk Foundation en de World Acceptance Foundation willen die mensen helpen om geaccepteerd te worden, zodat ze vrij kunnen leven. Om vrij te zijn wie ze zijn!”

“Een mooiere wereld”
“Hier in Europa ben ik niet die beroemde ster, maar gewoon een Amerikaan met een grappig accent, die rozen koopt op de Albert Cuyp”, legt acteur Tony Geary, ambassadeur van de World Acceptance Foundation, uit. “Maar wat zou het betekenen als je acteur bent in je eigen leven? Als je iedere dag iemand anders moet zijn dan je werkelijk bent, omdat je bang bent om je ware ‘ik’ te laten zien? De World Acceptance Foundation wil hen hoop geven en steunen. We willen de wereld leren dat ieder mens evenveel waard is, ongeacht seksuele oriëntatie of identiteit. Kijk naar het unieke van ieder persoon en sluit dat individu in je leven. Als je elkaar beter begrijpt en kennismaakt met anderen, wordt de wereld een stuk mooier om in te leven.”

Aanwezigen
Naast de wereldberoemde acteur Tony Geary (‘General Hospital’, ‘Roseanne’, All In The Family’) en de directeur van de Harvey B. Milk Foundation Mike Colby, waren diverse bekende Nederlanders en artiesten maandag aanwezig bij de lancering van de World Acceptance Foundation, zoals zangeres Laura Fygi, Onderweg Naar Morgen-acteur Roel Fooij, Dolly Bellefleur, presentatrice Vivian Boelen, kunstenares Judith Wiersema en het Britse zangduo Granth & Forsyth.

World Acceptance Foundation
World Acceptance Foundation initieert en ondersteunt activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de integratie en acceptatie van homo’s en lesbiennes in de maatschappij. De homogemeenschap heeft dankzij lokale homobewegingen de afgelopen decennia wereldwijd vooruitgang geboekt op het gebied van burgerrechten, zoals het homohuwelijk en adoptie. Echter, men kan niet spreken van integratie en acceptatie zolang er nog homo’s en lesbiennes niet uit de kast durven te komen uit angst voor pesterijen, of zelfs uitstoting van hun familie of gemeenschap.

Activiteiten
De World Acceptance Foundation richt zich zonder winstoogmerk op positieve activiteiten die bijdragen aan de integratie en acceptatie van homoseksualiteit, zoals onder meer: - het vervaardigen van educatief materiaal over homoseksualiteit voor basisscholen en voortgezet onderwijs; - het opzetten van coaching trajecten voor jongeren die wegens hun seksuele geaardheid zijn verstoten door hun familie en/of omgeving. Deze jongeren belanden vandaag de dag vaak in de prostitutie en/of plegen zelfmoord; - opvangmogelijkheden voor jongeren, waar ze naast kost en inwoning ook praktische en psychische begeleiding krijgen om weer een zinvol bestaan op te kunnen bouwen; - het verlenen van consultancy en assistentie bij lokale goede doelen die zich op een positieve manier bezig houden met de integratie en acceptatie van homo’s en lesbiennes.

Fondsen
De stichting ontvangt haar gelden op de volgende manieren: - er is een loyalty programma van de website www.acceptancepages.com. Dit programma bestaat uit een kortingskaart, de zogeheten World Acceptance Card, waarmee houders korting krijgen bij een groot aantal winkels en bedrijven (momenteel 6000 en groeiend) De kaart kost 19,50 per jaar, waarvan minimaal € 5,- per kaart naar de Foundation gaat; - de World Acceptance Foundation heeft speciale World Acceptance bandjes laten maken. Deze bandjes zijn te verkrijgen tegen een kleine vergoeding van € 1,85 (incl. productie en verzendkosten) via de website www.worldacceptance.eu waarvan € 1,00 ten goede komt aan de stichting; - 25% van de opbrengst van de reclameopbrengst via de site www.wacard.eu komt ten goede aan de Foundation; - 5% van de winst (voor belasting) van Garaloco Nederland BV wordt gegeven aan de stichting; - daarnaast zijn er events waarvan de marge geheel (of in sommigen gevallen zelfs meer) naar de Foundation gaan, zoals afgelopen Dam tot Dam Loop. Daar heeft een team van 10 man tegen betaling van € 100,- p.p. gelopen voor de WAF. De € 1000,- euro die deze actie heeft opgebracht, is geheel naar de Foundation gegaan en de inschrijfkosten en het maken van de shirtjes is betaald door Garaloco Nederland BV.

Acceptance Pages
De Acceptance Pages is een van de websites van Garaloco Nederland BV een afkorting van Gay Rated Locations and Companies). De website biedt een internationale gids naar accepterende bedrijven en locaties in de gehele wereld ongeacht identiteit of geaardheid. Het is een online gids, die samengesteld door de community zelf en hun sympathisanten. Moderne bedrijven die de community graag als klant zien schrijven zich zelf via de website in. Ook selecteert Garaloco Nederland zelf friendly bedrijven en lokaties op basis van eigen ervaring. Daarbij bevelen ook de leden van www.acceptancepages.com friendly bedrijven en lokaties aan bij de community. De leden kunnen deze bedrijven en lokaties beoordelen op hun acceptatiebeleid door middel van een positieve of negatieve beoordeling , of het schrijven van een review.


Download

Hoge resolutie foto: Tony Geary (acteur General Hospital, Ambassadeur World Acceptance Foundation), Barend Spits (ambassadeur World Acceptance Foundation) en Mike Colby (directeur Harvey B. Milk Foundation)Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie: Barend Spits, ambassadeur World Acceptance Foundation, telefoon: 06 - 21 50 53 37, Press@worldacceptance.eu.

Dit persbericht wordt u toegezonden door Highlow Communications, 033 – 201 0046.


Links
World Acceptance Foundation
Virgin Galactic Official website
Your Galaxy
Harvey Milk Foundation
Garaloco Nederland richt The World Acceptance Foundation op
Anthony Geary
Laura Fygi
Dolly Bellefleur
GRloco
Highlow Communications


Video
World Acceptance Foundation
introduction of the World Acceptance Foundation board
Laura Fygi - The Best Is Yet To Come (OFFICIAL VIDEO)

©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats