Projecten

 

• AlleShow.nl »

nieuw: Entertainment website van Highlow Communications, o.a. het Songfestival...

 

• AlleSport.nl »

nieuw: Sport website van Highlow Communications, o.a. voetbal, honkbal, wielrennen...

 

• AjaxNU.nl »

nieuw: Unofficial Ajax website van Highlow Communications, met o.a. interviews, columns en veel foto`s...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht: CHANGE in Business: Crisis? Driekwart bedrijven voelt crisis niet

42,8% doet betere zaken en 56,1% innoveert zich uit de crisis


In het kader van het zakencongres CHANGE in Business van woensdag 12-12-12 heeft de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) zakelijke leiders in ons land gevraagd naar de crisis. Volgens 87,2% van de top van het bedrijfsleven bevindt Nederland zich in een crisis, maar heeft dat voor driekwart van de bedrijven geen gevolgen. “Maar liefst 42,8% zegt zelfs betere zaken te doen”, legt Gerard van Vliet uit, directeur van de NCD en initiatiefnemer van CHANGE in Business. “Ruim een derde geeft aan hetzelfde om te zetten en 21,9% leidt omzetverlies.” Van Vliet heeft signalen van zijn achterban verwerkt in CHANGE in Business. “Stop met dat ‘crisis’ gedoe; het is de hoogste tijd om samen aan te pakken en te doen. Voor velen geldt dat innoveren, samenwerken en alternatieve financieringsvormen de elementen zijn om uit de crisis te komen!” CHANGE in Business vindt woensdag 12-12-12 van 9.30 tot 21.30 uur plaats in Dialogues House, Foppingadreef 22 te Amsterdam.Bezuinigen versus innovatie
Veel ondernemers van Nederland (50,5%) houden net als de consument de hand op de knip en bezuinigen als oplossing. Het crisisdenken wordt echter door iets meer leiders (56,1%) gepareerd door voor innovatie te kiezen. “We moeten niet zo somber zijn, maar juist innoveren”, zegt een respondent. “Deze crisis is in eerste (en laatste) instantie een financiële en organisatorische crisis, vanuit de banken en overheid. Er is twijfel en terughoudendheid bij consumenten, investeerders en zakelijke afnemers om te investeren. Terwijl er goede producten en diensten zijn. Daarnaast hebben we een onzeker politiek klimaat, wat vooral invloed heeft op investeringen en aanschafkeuzes.” Ondanks beperkter middelen is bedrijfsbeëindiging (1,6%) voor de top van het bedrijfsleven geen optie. Schaalvergroting (21,9%) uitbreiding naar het buitenland (19,3%) en andere markten betreden (34,8%) juist wel.

Anders samenwerken
“Uit bovenstaande komt een beeld naar voren dat ondernemers in ons land veel durf hebben”, concludeert Van Vliet. “De top van het bedrijfsleven kijkt daarbij met 83,4% massaal naar nieuwe samenwerkingsverbanden en met 77% naar andere financieringsvormen. Dat betekent dat we de crisis als een uitdaging zien en ons daar niet bij neerleggen.” Tijdens het CHANGE in Business congres delen ondernemers hun inspirerende ervaringen over zakelijke thema’s die de komende jaren van belang worden bij het ‘anders’ en ‘beter’ zakendoen, zoals financieringsvormen, businessmodellen die wel werken, zakelijke kruisbestuiving en co-creatie met klanten. “Het leiderschap en ondernemerschap dat een antwoord moet geven op de crisis blijkt in ieder geval voldoende te zijn vertegenwoordigd bij de top van het bedrijfsleven.”

Bewust duurzaam en positief
CHANGE in Business vindt woensdag 12-12-12 plaats in Dialogues House in Amsterdam. “Om deze crisis, ofwel de nieuwe economische standaard, te lijf te kunnen, gaan we voor duurzaam werkende oplossingen. Positief, zodat we elkaar inspireren en energie richten op anders zaken doen”, aldus Van Vliet. “Nederland staat in allerlei Top 10-lijstjes als het gaat om cruciale aspecten als concurrentiekracht, ICT, innovatie, academisch onderwijs en zakendoen. Tegelijkertijd blijven we veel te veel hangen in het ‘crisisdenken’. Hoog tijd om daar mee te stoppen en met elkaar aan de slag te gaan.”

Aanmelden voor het congres CHANGE in Business kan via www.changeinbusiness.nl.
Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie: Gerard van Vliet, directeur NCD, 06 – 53 15 26 22 of gerardvanvliet@NCD.nl
Mediavertegenwoordigers die CHANGE in Business op 12-12-12 bij willen wonen, kunnen zich aanmelden via Jacques Happe van Highlow Communications: via het contactformulier. Voor overige vragen: 06 – 55 111 975.
Informatie over CHANGE in Business vindt u ook op CHANGEinBusiness, waar ook logo’s zijn te downloaden voor publicatie.

Dit persbericht wordt u toegezonden door Highlow Communications, 033 – 201 0046.


Logo
Logo CHANGEinBusiness (hoge resolutie)


Video
CHANGEinBusiness (1)
CHANGEinBusiness (2)Change in Business in de media:
CHANGE in Business kiest Highlow Communications
'Driekwart bedrijven voelt crisis niet'
Change in Business presenteert Award der Awards
CHANGE in Business Event
BCongres CHANGE in Business - Bee Positive!
Zakencongres CHANGE in Business
12 dec: CHANGE in Business
Eerste Change Award der Awards uitgereikt
Thuisafgehaald.nl wint eerste CHANGE Award der Awards
Crisis? Hoezo crisis?
CHANGE in Business Event
CHANGE in Business: Congres en Gala voor Game-Changers
Persbericht: Crisis? Driekwart bedrijven voelt crisis niet
Eerste Change Award der Awards uitgereikt
CHANGE in Business Event
Thuisgehaald.nl wint eerste CHANGE Award der Awards
CHANGE in Business presenteert Award der Awards
Stichting Tinkerbell Patiëntencoach genomineerd voor eerste Change Award
...
...
...
...©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats