Projecten

 

• AlleShow.nl »

nieuw: Entertainment website van Highlow Communications, o.a. het Songfestival...

 

• AlleSport.nl »

nieuw: Sport website van Highlow Communications, o.a. voetbal, honkbal, wielrennen...

 

• AjaxNU.nl »

nieuw: Unofficial Ajax website van Highlow Communications, met o.a. interviews, columns en veel foto`s...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 14 februari 2013: StoereVrouwen verrassen acteur Roel Fooij met eerlijke rozen

Power of the Fair Trade Flower


Op roze hoge hakken en in uniform verrasten Amsterdamse StoereVrouwen - een koopleger van bewuste shoppers - acteur Roel Fooij met een verrassingsontbijt. Fooij werd bedolven onder eerlijke Fair Trade rozen en ontving het boek 50 Tinten Rood, een boek vol verleidingstips. StoereVrouwen vragen met een eerlijke roos aandacht voor de campagne Power of the Fair Trade Flower over de arbeidsomstandigheden van vrouwen in de Afrikaanse bloemenindustrie.Eerlijke rozen
Samen met zijn vrouw Dianne Potters zet acteur Roel Fooij (o.a. Onderweg Naar Morgen en GTST) zich in voor een duurzame, eerlijke wereld. “Dat vinden wij stoer”, zegt Mirjam van Rijn, regimentsleidster van StoereVrouwen in Amsterdam. “Daarom werd Roel door onze StoereVrouwen op een speciaal ontbijt getrakteerd in het Amsterdamse Lloyd Hotel. Hij ontving speciaal voor zijn vrouw Dianne, die via haar bedrijf 21Sustainable over duurzaamheid communiceert, een prachtig bos eerlijke rozen.”

Bloemensector niet rooskleurig
Jaarlijks worden miljarden bloemen vanuit Afrika naar ons land verscheept. Bloemen die vaak onder slechte omstandigheden door vrouwen worden gekweekt en geplukt. Daarbij worden door de eigenaren van de kwekerijen elementaire arbeidsrechten geschonden, komt er veelvuldig seksueel misbruik voor en richt blootstelling aan pesticiden gezondheidsschade aan. De StoereVrouwen komen samen met Hivos in actie voor eerlijk geproduceerde rozen in de Nederlandse winkels, zodat vrouwen in Afrika een kans hebben op een beter bestaan.

Keurmerk
Duurzame bloemen zijn volgens Van Rijn essentieel voor een eerlijker wereld. “Veel van de bloemen zijn niet duurzaam gekweekt, maar consumenten kunnen via keurmerken zelf zien of ze een eerlijk bosje kopen. Duurzame Fair Trade bloemen dragen bij aan een eerlijker loon en betere arbeidsomstandigheden voor Afrikaanse vrouwen.”

50 tinten rood
Behalve de rozen, ontving Roel Fooij ook het boek 50 Tinten Rood, een boek vol verleiding, waarin de eerlijke roos een sleutelrol vervult. Dit boek is gratis te downloaden op Power of the Fair Trade Flower. Daar is het ook mogelijk de petitie te ondertekenen om vrouwen in de bloemensector in Afrika te steunen.
Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie: StoereVrouwen, Mirjam van Rijn, 06 - 14 19 87 31 of info@stoerevrouwen.nl
Roel Fooij kunt u bereiken via Jacques Happe, Highlow Communications: 06 - 55 111 975 of contactformulier

Dit persbericht wordt u toegezonden door Highlow Communications, 033 – 201 0046.


Hoge resolutie foto:

Acteur Roel Fooij ontvangt van StoereVrouwen een bosje eerlijke, duurzaam gekweekte rozen (klik om de hoge resolutiefoto te downloaden)

Klik hier voor een hogere resolutiefoto van 50 Tinten RoodLogo

Klik op het logo voor een hoge resolutie logo van Hivos

Klik op het logo voor een hoge resolutie logo van StoereVrouwenKlik op het logo voor een hoge resolutie logo van FairtradeHIVOS Persbericht:

Afrikaanse rozenindustrie buit vrouwen uit


Links:

StoereVrouwen is een groeiend netwerk van ruim 1.500 bewuste shoppers, die samen een ‘leger’ van kritische consumenten vormen. Met positieve en opvallende acties zoals de Groene Sint en de Strip for Fair Fashion campagne stimuleren zij zowel elkaar (de consumenten) als winkeliers en producenten tot wereldverbeterende veranderingen.

Over Fair Trade bloemen (StoereVrouwen)

Hivos is een ontwikkelingsorganisatie die strijdt tegen armoede, onderdrukking en discriminatie. Met de campagne Power of the Fair Trade Flower wil Hivos het aanbod van eerlijke bloemen op de Nederlandse markt vergroten en beter zichtbaar maken voor de consument.

Roel Fooij (12 september 1967) is een (stem)acteur, die bij het grote publiek bekend is geworden door zijn rol in de soap Onderweg Naar Morgen en recent GTST. Ook was hij de directeur die een nieuwe Cora zocht in de commercials van Mora. Toch blijft het voiceoverwerk zijn grote passie. Fooij is getrouwd met communicatiespecialist Dianne Potters. Samen hebben ze twee kinderen.

Teken de petitie

21Sustainable

Fairtrade
Audio & Video:

Interview met Roel Fooij bij radiostation AmsterdamFM


Giel Beelen kreeg op Valentijnsdag bezoek van StoereVrouwen


Op dit moment zijn keurmerken het beste alternatief voor de consument. Om in aanmerking te komen voor een keurmerk moeten kwekers voor goede arbeidsomstandigheden zorgen en voldoen aan milieuvoorwaarden. Dit betekent bijvoorbeeld dat er een collectieve arbeidsovereenkomst moet komen, waarin zaken als betaald overwerk en zwangerschapsverlof zijn vastgelegd. Vrouwen kunnen voor hun rechten opkomen via de organisatie van de werkers waar zij in vertegenwoordigd zijn. Op de kwekerijen moeten trainingen georganiseerd worden over non-discriminatie en het voorkomen van seksueel misbruik (Bron: Max Havelaar, MPS-SQ, Fair Flowers Fair Plants).


©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02 tumblr visitor stats