Projecten

 

• AlleShow.nl »

nieuw: Entertainment website van Highlow Communications, o.a. het Songfestival...

 

• AlleSport.nl »

nieuw: Sport website van Highlow Communications, o.a. voetbal, honkbal, wielrennen...

 

• AjaxNU.nl »

nieuw: Unofficial Ajax website van Highlow Communications, met o.a. interviews, columns en veel foto`s...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 9 juni 2013: Gezondheidstips tijdens de crisis: Begin bij het begin

Voor een gezond en fit leven


Hoogland – We weten allemaal dat een gezond eet- en leefpatroon erg belangrijk is om gezond en fit te blijven. Toch leven we er niet altijd naar en dan ontstaan lichamelijke en geestelijke klachten. In Begin bij het begin; voor een gezond en fit leven geeft Lara van Klaveren eenvoudige tips om zelf klachten te kunnen verhelpen. Gezond verstand en eeuwenoude kennisoverdracht gebundeld in een gids om in tijden van crisis je gezondheid op een natuurlijke, eenvoudige en goedkope manier verbeteren.“Je bent wat je eet, is een veelgehoord gezegd. Dus is gezonde voeding heel belangrijk en hard nodig voor een lichaam zonder klachten”, legt Lara van Klaveren (38) uit. Op eenvoudige wijze somt ze in Begin bij het begin; voor een gezond en fit leven op hoe je zelf je gezondheid kunt verbeteren door klachten te verhelpen als je op je voeding let. “Ik wil de lezers laten zien dat ze zoveel in huis hebben om gezonder te leven, zonder dat ze het vaak weten. Met wat je eet heb je op je lichaam veel meer invloed dan alleen maar dat hongergevoel weg te nemen of de lekkere trek te stillen.”

Als voorbeeld uit het boek noemt Lara bananen. “Bananen helpen tegen veel lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld stress, constipatie en wratten. De banaan is namelijk een goede bron van vitamine C. Dat draagt bij aan een gezond immuunsysteem en helpt het lichaam sneller herstellen. Daarnaast bevat een banaan veel ijzer, wat ervoor zorgt dat het lichaam hemoglobine aanmaakt dat het risico op bloedarmoede verkleint.”

Wat lekker is, is niet altijd goed voor ons lichaam, weet Lara van Klaveren. “We weten heus wel dat teveel verzadigd vet, transvet, suiker en zout ongezond zijn, maar ze maken ons eten zoveel lekkerder. In de voedingsleer heten dit lege calorieën, die vooral veel energie van korte duur leveren, maar weinig nuttige voedingsstoffen aan het lichaam toevoegen. Veel lichamelijke klachten zijn voornamelijk te wijten aan ons voedings- en leefpatroon, waarbij we teveel van zulke slechte voedingsstoffen en lege calorieën nuttigen.”

Goede voeding zorgt er niet alleen voor dat we ons beter voelen, maar voedingstoffen kunnen het menselijk lichaam ook beter maken. Van Klaveren beschrijft in Begin bij het begin; voor een gezond en fit leven hoe dagelijkse ongemakken als griep, diarree, hooikoorts, kiespijn of bijvoorbeeld een maagzweer eenvoudig verholpen kunnen worden. “Soms ontstaan klachten door verkeerde voeding en is een eenvoudige wijziging al voldoende om klachten te verhelpen.”

In het boek staan ook tips voor bijvoorbeeld noodzakelijke ontspanning, een gezonde nachtrust of om een mooie huid te krijgen. “Maar ik heb beslist geen ‘grootmoeder vertelt’ willen schrijven”, zegt Lara lachend, die ervaringsdeskundige is als het gaat om de invloed van voeding op het lichaam. “Ik ben al mijn hele leven ziek en sinds vorig jaar weet ik dat ik hypoglykemie heb; dat is zeg maar het omgekeerde van diabetes. Doordat ik altijd ziek was, ben ik al vroeg gefascineerd geraakt in het menselijk lichaam en de natuurgeneeskunde. Ik verbaasde mij hoe eenvoudig klachten soms op te lossen zijn. Vooral de vraag, hoe en waarom iets werkt in het lichaam interesseert mij. Daarom heb ik al mijn opgedane kennis in dit boek gebundeld.”

Inmiddels is Lara van Klaveren in haar woonplaats Hoogland Leef met hart en ziel begonnen, een praktijk gespecialiseerd in reiki, meditatie en voetreflex. “Meditatie en reiki hebben mij enorm geholpen toen doktoren – voordat ze wisten dat ik hypoglykemie heb – me vertelden dat mijn ziektebeeld ingebeeld was. Ik ben me toen gaan verdiepen in meditatie, zodat ik geestelijk tot rust kon komen. Zo kwam ik ook met reiki en voetreflextherapie in aanraking. Naast goede voeding, is een goede gesteldheid van je geestelijk vermogen dus ook van groot belang om je gezond te voelen. Mijn ervaring zet ik dus niet alleen in via mijn boek Begin bij het begin; voor een gezond en fit leven, maar ook door middel van meditatie, ontspanning en voetreflextherapie. Zo kan ik in mijn praktijk Leef met hart en ziel nog veel meer helpen.”

Voor meer informatie over Begin bij het begin; voor een gezond en fit leven en Leef met hart en ziel, kijk op www.leefmethartenziel.nl.

Begin bij het begin; voor een gezond en fit leven is voor € 16,75 te bestellen via Boekscout.nl.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie:
Lara van Klaveren – Leef met hart en ziel: 06 -41 47 06 99, info@leefmethartenziel.nl, www.leefmethartenziel.nl.

Dit persbericht wordt u toegezonden door Highlow Communications, 033 – 201 0046.


Hoge resolutie foto:

Hires cover Begin bij het begin; voor een gezond en fit leven (klik om de hoge resolutiefoto te downloaden)

Hires foto Lara van KlaverenLinks:

Leef met hart en ziel
Boekscout.nl©1986-2011
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02

hits counter

View My Stats