Projecten

 

• AlleShow.nl »

nieuw: Entertainment website van Highlow Communications, o.a. het Songfestival...

 

• AlleSport.nl »

nieuw: Sport website van Highlow Communications, o.a. voetbal, honkbal, wielrennen...

 

• AjaxNU.nl »

nieuw: Unofficial Ajax website van Highlow Communications, met o.a. interviews, columns en veel foto`s...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 21 juli 2015: Love Exchange inspireert de wereld tijdens Amsterdam Gay Pride


Tijdens Amsterdam Gay Pride (AGP) komt de wereld bij elkaar. Nog meer dan voorheen, inspireert de hoofdstad dit jaar via Love Exchange, een vijfdaags evenement binnen AGP, waarbij de liefde centraal staat. Vijf bekende Nederlanders worden gekoppeld aan vijf buitenlandse Heroes of Love, die elk in hun eigen land strijden voor gelijke rechten en eerlijke kansen voor de lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. Hier in Amsterdam kunnen ze voor het eerst de vrijheid beleven, die voor ons zo vanzelfsprekend is. "Het mooiste wat je kunt zijn, is jezelf in vrijheid", zegt initiatiefnemer Sipke Jan Bousema. Via NPO3Lab, het platform van de NPO voor jonge makers en kijkers, wordt vanaf 29 juli elke dag om 16.00 uur uitgezonden. Daarnaast verschijnen er dagelijks filmpjes via social media van de Heroes of Love en hun belevenissen tijdens Amsterdam Gay Pride. Op 11 oktober wordt tijdens International Coming Out Day een documentaire over Love Exchange getoond bij de NTR op NPO3.


Love Exchange is een evenement over seksuele diversiteit met kleurrijke mensen uit binnen- en buitenland, die het experiment aangaan om hun leven tijdens Amsterdam Gay Pride via sociale media als Facebook, YouTube, Periscope, Twitter en Instagram te delen met het publiek. Love Exchange koppelt vijf bekende Nederlanders op een heuse Love Boat aan vijf buitenlandse Heroes of Love, die seksuele diversiteit inzet hebben gemaakt van hun strijd om in vrijheid te kunnen leven. Een drag queen uit Oekraïne, die in het oorlogsgebied woont en daar letterlijk en figuurlijk strijdt voor de liefde. Een vrouw uit Zuid-Afrika, die binnenkort eindelijk man wordt en een lesbisch meisje uit Rusland. Een jonge lesbische vrouw uit Oeganda en een homoseksuele man uit Macedonië, die daar vanwege hun homoseksualiteit al zijn ontvoerd, mishandeld en bedreigd, maar blijven strijden om te kunnen zijn wie zij zijn, om zelf te kunnen bepalen zij lief willen hebben. Met hun Nederlandse Heroes of Love logeren ze op de Love Boat en delen ze lief en leed tijdens Amsterdam Gay Pride. De vijf bn`ers worden zaterdag 25 juli tijdens de officiële opening van AGP2015 in het Andaz Hotel bekend gemaakt.

Alle Heroes Of Love leveren met hun eigen talent een belangrijke bijdrage aan Amsterdam Gay Pride, dat jaarlijks in het teken staat van vrijheid van seksuele diversiteit en gelijke rechten. Ze worden een week lang zowel voor als achter de schermen gevolgd tijdens hun optredens en presentaties, die onderdeel vormen van de reguliere evenementen rond AGP, zoals bijvoorbeeld de Roze Kerkdienst, het afsluitende mensenrechtenconcert op zondag, de Pride Walk, de Drag Olympics en natuurlijk de Canal Parade. Voor het eerst maakt het publiek vanuit het hart van de mensen zelf mee, waar Pride werkelijk om draait: de vrijheid om te zijn wie je bent, om zelf te kunnen bepalen wie je lief hebt. Tien Heroes of Love tonen hun leven tijdens AGP, omdat zij iets betekenen en fysiek bijdragen aan Pride en mensenrechten voor lhbt’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders).

Social media
Love Exchange is een idee van Marieke Slinkert, Babette Aalbert en Sipke Jan Bousema voor 24Life. 24Life is producent van het evenement en verzorgt voor NPO3Lab de registratie via npo3lab.nl, waarop vanaf 29 juli elke dag om 16.00 uur wordt uitgezonden. Tevens heeft Love Exchange eigen social mediakanalen als Twitter, Facebook, Instagram en Periscope, waar iedereen op elk moment zijn of haar Amsterdam Gay Pride kan beleven.

Website Love Exchange
YouTube NPO3Lab
YouTube Love Exchange
Facebook
Twitter
Instagram
Periscope: @Love_Exchange

Locatie The Love Boat
De Heroes of Love verblijven vanaf 29 juli op een speciale Love Boat, de 34 meter lange clipper Koh-i-Noor uit Harlingen, die speciaal voor Love Exchange naar Amsterdam komt. Tot en met vrijdag 31 juli ligt de clipper tot aan het begin van de avond aan Steiger 5 (bij Elsa's Homemade) in het Oosterdok bij Science Center Nemo (zie hier). Om circa 22.00 uur meert The Love Boat aan op haar Canal Paradelocatie tegenover de Hermitage voor Amstel 214 bij de Blauwbrug (klik hier).Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Persmoment
Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om op woensdag 29 juli om 16.30 uur aanwezig te zijn op The Love Boat als de tien Heroes of Love elkaar voor het eerst ontmoeten. Dit moment is dé gelegenheid om de koppels te interviewen en fotografen. Aanmelden via Jacques Happe (mail, 06 - 55 111 975). Locatie: Steiger 5 (bij Elsa's Homemade) in Oosterdok bij Science Center Nemo (zie hier).

Overige persmomenten
Zaterdag 25 juli: Officiële opening Amsterdam Gay Pride. Locatie: Andaz Hotel, Prinsengracht 587, Amsterdam.
Zaterdag 1 augustus: Canal Parade.
Zondag 2 augustus: afsluiting Amsterdam Gay Pride: mensenrechtenconcert (vanaf 16.00 uur) met Love Exchange om 20.00 uur.
Accreditatie via Danny de Vries (AGP): http://pride.amsterdam/perscentrum/pers-accreditaties.

Meer informatie
24life: Jacques Happe, mail, telefoon: 06 - 55 111 975 (ook voor interviewverzoeken)

NTR: René Takken, mail, telefoon: 035 - 677 1483 / 06 - 539 38 460
AGP: Danny de Vries, mail, telefoon: 020 - 750 83 84 / 06 52 322 755

Downloads
Download rechtenvrije hoge resolutie foto Love Exchange 2015.
Naamsvermelding verplicht: Stefan Ammerlaan / Love Exchange 2015


Toelichting en quotes
Love Exchange wordt geproduceerd door Marieke Slinkert, Babette Aalberts en Sipke Jan Bousema van 24Life. "Met de documentaire Strijders voor de Liefde (2012) en het mensenrechtenconcert Strijders voor de Liefde on Stage (2013) hebben we al laten zien waar Pride werkelijk om gaat: een feest van liefde dat iedereen zichzelf mag en kan zijn en dezelfde rechten verdient ongeacht seksuele voorkeur", aldus Bousema. "Dit jaar lanceren we met Love Exchange een nieuw concept om iedereen (in de wereld) via social media mee te laten beleven, dat wij in Amsterdam onze seksuele vrijheid vieren en tegelijkertijd kunnen laten zien wat elders in de wereld nog mag gebeuren om de liefde te vergroten. NPO 3Lab en de NTR hebben het aangedurfd om dit experiment ongecensureerd vijf dagen lang uur na uur uit te zenden."

Marieke Slinkert: "Love Exchange kan voor sommigen taboedoorbrekend zijn. We laten veel zien van wat bijvoorbeeld achter de schermen gebeurt tijdens Pride. Van de Roze Kerkdienst tot extravagante feesten. We tonen de liefde en de achtergronden. Onze bekende Nederlanders leven al in vrijheid en nemen vijf buitenlandse Heroes of Love mee om te laten zien, dat er ook Pride is waar je ontvangen wordt in plaats van met stenen en agressie, met applaus en blije mensen."

Producenten Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema zijn ook de makers van de documentaire Strijders voor de Liefde (2012), en het eerste Amsterdam Gay Pride mensenrechtenconcert Strijders voor de Liefde on Stage (2013). De documentaire werd door toenmalig staatssecretaris Frans Timmermans aan alle ambassades gestuurd in het kader van Idaho, de internationale dag tegen homofobie.

Lucien Spee, directeur van stichting Amsterdam Gay Pride: “Amsterdam Gay Pride is een negen dagen durend festival met meer dan 160 evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, straat- en pleinfeesten en sport. De wereldberoemde Botenparade (Canal Parade) is het hoogtepunt waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. In het verleden is er vooral door de media veel aandacht geweest voor dit onderdeel. Love Exchange door de ogen van de deelnemende artiesten en mensenrechtenactivisten, die voor het eerst de Pride in Amsterdam gaan meemaken, zien hoe bijzonder deze week gaat zijn. We zijn verheugd met de bijdrage en aanpak van Love Exchange. Het is immers belangrijk om aandacht te blijven vragen voor de strijd die de zogenoemde ‘Heroes of Love’ elke dag weer in hun eigen land moeten voeren, want in onze beleving heeft iedereen het recht om zichzelf te zijn en te houden van wie hij of zij wil.”©1986-2013
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02

hits counter

View My Stats