Projecten

 

• AlleShow.nl »

nieuw: Entertainment website van Highlow Communications, o.a. het Songfestival...

 

• AlleSport.nl »

nieuw: Sport website van Highlow Communications, o.a. voetbal, honkbal, wielrennen...

 

• AjaxNU.nl »

nieuw: Unofficial Ajax website van Highlow Communications, met o.a. interviews, columns en veel foto`s...

 

 

 

 

Terug

 

Persbericht 28 juli 2015: ING en Love Exchange werken samen vóór de liefdeING en Love Exchange werken tijdens Amsterdam Gay Pride samen om de boodschap van liefde te vergroten in de wereld. Vijf bekende Nederlanders, DJ Erik Arbores, drag queen Jennifer Hopelezz, mode-ontwerper Bas Kosters, zangeres Berget Lewis en journalist Margriet van der Linden, worden binnen Love Exchange gekoppeld aan vijf buitenlandse Heroes of Love, die elk in hun eigen land strijden voor gelijke rechten en eerlijke kansen voor de lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders. "ING vindt het belangrijk dat iedereen de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie ze willen zijn", zegt Kisten Otten, Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ING Nederland. "Daarom steunen we Love Exchange, waarin 'jezelf kunnen zijn' centraal staat." Via npo3lab.nl, gay.nl, Facebook, Twitter, Instagram en andere social media delen de Heroes of Love hun belevenissen tijdens Amsterdam Gay Pride.
Voor Love Exchange is een grote partner als ING belangrijk om de liefde in de wereld groter te maken. Ook voor ING is die samenwerking belangrijk, verduidelijkt Kirsten Otten, Manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ING Nederland. “Nederland is een van de meest tolerante landen ter wereld. ING vindt het belangrijk dat iedereen de vrijheid heeft om te kunnen zijn wie ze willen zijn. En wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers de diversiteit van onze klanten weerspiegelen. Vanuit dit oogpunt zijn we dan ook alweer voor de tiende keer aanwezig tijdens de Amsterdam Gay Pride met de PINKautomaten, onze boot tijdens de Canal Parade en steunen we dit jaar tevens het Love Exchange-project, waarin ‘jezelf kunnen zijn’ centraal staat.”

Video ING steunt Love ExchangeLove Exchange is mede op initiatief van tv-maker Sipke Jan Bousema tot stand gekomen. "We zijn heel erg blij dat ING Love Exchange ondersteunt. Het is heel bijzonder dat ING zich al zoveel jaren profileert met Amsterdam Gay Pride. ING gebruikt daarbij het motto "Oranje is jezelf zijn, Oranje is ING", wat goed past bij ons evenement, waarbij kleurrijke Heroes of Love seksualiteit in vrijheid kunnen beleven. Toen Amsterdam Gay Pride 20 jaar geleden begon, was er nauwelijks inzet van grote internationale bedrijven. Al tien jaar vaart ING mee en daarmee gaat onze vrijheid over grenzen heen. Ook het buitenland kunnen we met de steun van ING laten zien hoe mooi de liefde voor iedereen kan zijn."

Binnen Love Exchange verblijven tien Heroes of Love als koppels een week lang op The Love Boat om een belangrijke bijdrage te leveren aan Amsterdam Gay Pride. Ze worden zowel voor als achter de schermen gevolgd tijdens hun optredens en presentaties, die onderdeel vormen van de reguliere evenementen rond AGP, zoals bijvoorbeeld de Roze Kerkdienst, de Pride-party voor jongeren op vrijdagavond, het afsluitende mensenrechtenconcert op zondag, de Pride Walk, de Drag Olympics en natuurlijk de Canal Parade.

Social media
Love Exchange is een idee van Marieke Slinkert, Babette Aalbert en Sipke Jan Bousema voor 24Life. 24Life is producent van het evenement en verzorgt voor NPO3Lab de registratie via www.npo3lab.nl, waarop vanaf 29 juli elke dag om 16.00 uur wordt uitgezonden. Tevens heeft Love Exchange eigen social mediakanalen als Twitter, Facebook, Instagram en Periscope, waar iedereen op elk moment zijn of haar Amsterdam Gay Pride kan beleven.
Website Love Exchange
YouTube NPO3Lab
YouTube Love Exchange
Facebook
Twitter
Instagram
Periscope: @Love_Exchange

Locatie The Love Boat
De Heroes of Love verblijven vanaf 29 juli op een speciale Love Boat, de 34 meter lange clipper Koh-i-Noor uit Harlingen, die speciaal voor Love Exchange naar Amsterdam komt. Tot en met vrijdag 31 juli ligt de clipper tot aan het begin van de avond aan Steiger 5 (bij Elsa's Homemade) in het Oosterdok bij Science Center Nemo (zie hier). Om circa 22.00 uur meert The Love Boat aan op haar Canal Paradelocatie tegenover de Hermitage voor Amstel 214 bij de Blauwbrug (klik hier).Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Persmoment
Media zijn van harte uitgenodigd om woensdag 29 juli om 16.30 uur op The Love Boat (Steiger 5 (bij Elsa's Homemade) in het Oosterdok bij Science Center Nemo (zie hier).) kennis te maken met de tien Heroes of Love uit Nederland (DJ Erik Arbores, drag queen Jennifer Hopelezz, ontwerper Bas Kosters, zangeres Berget Lewis, journalist Margriet van der Linden), Indonesië, Oekraïne, Bonaire, Macedonië en Zuid-Afrika. Er is gelegenheid voor foto's en interviews. Om een en ander overzichtelijk te houden, verzoeken we u zich via Jacques Happe, mail op te geven.

Meer informatie
24life: Jacques Happe, mail, telefoon: 06 - 55 111 975 (ook voor interviewverzoeken)

Downloads
De foto's zijn rechtenvrij te gebruiken, onder vermelding van naam van de respectievelijke fotografen. Bij klikken opent een nieuw scherm met de hoge resolutiefoto.


DJ Erik Arbores:Drag queen Jennifer Hopelezz:Ontwerper Bas Kosters:Zangeres Berget Lewis:Journalist Margriet van der Linden (Naamsvermelding van de fotograaf verplicht: Sam Nijssen / AVROTROS):

Naamsvermelding verplicht: Stefan Ammerlaan / Love Exchange 2015

Toelichting en quotes
Love Exchange wordt geproduceerd door Marieke Slinkert, Babette Aalberts en Sipke Jan Bousema van 24Life. "Met de documentaire Strijders voor de Liefde (2012) en het mensenrechtenconcert Strijders voor de Liefde on Stage (2013) hebben we al laten zien waar Pride werkelijk om gaat: een feest van liefde dat iedereen zichzelf mag en kan zijn en dezelfde rechten verdient ongeacht seksuele voorkeur", aldus Bousema. "Dit jaar lanceren we met Love Exchange een nieuw concept om iedereen (in de wereld) via social media mee te laten beleven, dat wij in Amsterdam onze seksuele vrijheid vieren en tegelijkertijd kunnen laten zien wat elders in de wereld nog mag gebeuren om de liefde te vergroten. NPO 3Lab en de NTR hebben het aangedurfd om dit experiment ongecensureerd vijf dagen lang uur na uur uit te zenden."

Marieke Slinkert: "Love Exchange kan voor sommigen taboedoorbrekend zijn. We laten veel zien van wat bijvoorbeeld achter de schermen gebeurt tijdens Pride. Van de Roze Kerkdienst tot extravagante feesten. We tonen de liefde en de achtergronden. Onze bekende Nederlanders leven al in vrijheid en nemen vijf buitenlandse Heroes of Love mee om te laten zien, dat er ook Pride is waar je ontvangen wordt in plaats van met stenen en agressie, met applaus en blije mensen."

Producenten Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema zijn ook de makers van de documentaire Strijders voor de Liefde (2012), en het eerste Amsterdam Gay Pride mensenrechtenconcert Strijders voor de Liefde on Stage (2013). De documentaire werd door toenmalig staatssecretaris Frans Timmermans aan alle ambassades gestuurd in het kader van Idaho, de internationale dag tegen homofobie.

Lucien Spee, directeur van stichting Amsterdam Gay Pride: “Amsterdam Gay Pride is een negen dagen durend festival met meer dan 160 evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, straat- en pleinfeesten en sport. De wereldberoemde Botenparade (Canal Parade) is het hoogtepunt waarbij inhoud en amusement samenkomen tot een bruisend spektakel. In het verleden is er vooral door de media veel aandacht geweest voor dit onderdeel. Love Exchange door de ogen van de deelnemende artiesten en mensenrechtenactivisten, die voor het eerst de Pride in Amsterdam gaan meemaken, zien hoe bijzonder deze week gaat zijn. We zijn verheugd met de bijdrage en aanpak van Love Exchange. Het is immers belangrijk om aandacht te blijven vragen voor de strijd die de zogenoemde ‘Heroes of Love’ elke dag weer in hun eigen land moeten voeren, want in onze beleving heeft iedereen het recht om zichzelf te zijn en te houden van wie hij of zij wil.”©1986-2013
Highlow Communications
Pastorielaan 128
3828EV Hoogland
T: 033 2010046
M: 06 55111975
E: contact • KvK 32149308
BTW NL184637739B02

hits counter

View My Stats